Eerste spadesteek voor bouw innoverend Test & Prototype Center

ZF Wind Power investeert in Lommel in een Test & Prototype Center. Het centrum zal over 's werelds krachtigste validatietestbank beschikken om de volgende generaties aandrijflijnen voor windturbines te kunnen ontwikkelen.

Trefwoorden: #prototype, #test, #windenergie, #windturbine

Lees verder

Nieuws

( Foto: ZF Wind Power )

ENGINEERINGNET.BE - Wereldwijd neemt de vraag naar windenergie toe. Windturbines worden steeds groter en krachtiger en als gevolg groeit ook de aandrijflijn, het hart van de turbine, mee.

ZF Wind Power breidt zijn aanbod uit van tandwielkasten naar complete aandrijflijnen (hoofdas, tandwielkast en generator in één geheel) en investeert hiervoor in een uniek Test & Prototype Center.

Vanaf 2024 zullen complete aandrijflijnen voor windturbines aan de krachten van de natuur onderworpen worden in Lommel. Het nieuwe Test & Prototype Center simuleert alle mogelijke belastingen die de aandrijflijn ervaart in de windturbine.

Het center opent het windpotentieel voor de volgende generaties windturbines. Deze nieuwe windturbines zullen de verschuiving van klimaatschadelijke brandstoffen naar schone en hernieuwbare vormen van energie versnellen.

ZF Wind Power investeert in de periode 2022 tot 2024 ongeveer 50 miljoen euro.