Jan De Nul gestart met installatie funderingen Ørsted’s windmolenparken

Hun nieuwste kraanschip, Les Alizés, is van start gegaan met de installatie van de eerste van 107 funderingen voor de bouw van Ørsted’s Gode Wind 3 and Borkum Riffgrund 3 windmolenparken in de Duitse Noordzee.

Trefwoorden: #fundering, #Jan De Nul, #windenergie, #windmolen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - In totaal zal het kraanschip 107 monopile funderingen en één offshore substation topside installeren voor de offshore windmolenparken Gode Wind 3 (253 MW) en Borkum Riffgrund 3 (913 MW) in Noord-Duitsland.

Beide windparken zullen gebruik maken van 11 MW Siemens Gamesa turbines en situeren zich in de Duitse Noordzee.

Borkum Riffgrund 3 is gelegen naast Ørsteds bestaande windmolenparken Borkum Riffgrund 1 en Borkum Riffgrund 2. Gode Wind 3 ligt in de buurt van Gode Wind 1 en 2.

Jan De Nul zal instaan voor het transport en de installatie van in totaal 107 monopile funderingen: 106 monopiles voor windturbines en één voor het offshore substation, inclusief bijhorende topside.

Voor de eerste keer zal Ørsted gebruik maken van monopiles die geen tussenstuk tussen fundering en turbine nodig hebben. Voor de installatie zal er erosiebescherming worden geplaatst op alle 107 locaties van de monopiles.

De oplevering van deze windmolenparken is voorzien in 2024.