Nederlandse Lumo Labs toegevoegd aan LRM-incubatoren netwerk

Take a seat is een permanent startup-programma en is ontwikkeld om start-ups en scale-ups te laten kennismaken met nieuwe markten en partners in het buitenland. Sinds kort werd ook het Nederlandse Brainport toegevoegd als nieuwe locatie.

Trefwoorden: #accelerator, #Brainport, #incubator, #Limburg Startup, #LRM, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: Take a seat )

ENGINEERINGNET.BE - Brainport staat bekend om zijn innovatie en op technologie gerichte economie, met name op het gebied van hoogwaardige systemen en materialen, gezondheidszorg en design.

Het wordt vaak omschreven als een toonaangevend technologisch knooppunt in Europa, waar samenwerking tussen bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheidsorganisaties wordt gestimuleerd om innovatie en economische groei te bevorderen.

Lumo Labs is een impact-gedreven Venture Capital fonds, dat zicht richt op het investeren in de vroege fase (startups). Hun doel is om de kwaliteit van leven en het welzijn van individuen te verbeteren, en op middellange en lange termijn verlichting te bieden voor de steeds groter wordende druk op (publieke) gezondheidszorg, sociale voorzieningen en de planeet.

Het fonds investeert in Europa en richt zich op opkomende en disruptieve, en deeptech softwaretechnologieën (AI, Data, Blockchain, IoT, Digitale Beveiliging en VR/AR) en investeert in ambitieuze purpose-driven bedrijven die problemen oplossen binnen ten minste vier van de volgende UN SDG’s: Duurzame steden & Gemeenschappen, Klimaatactie, Gezondheid & Welzijn en Kwalitatief Onderwijs.

Naast het verstrekken van geld helpt het haar portfoliobedrijven ook met een coaching programma om de bedrijven naar de volgende fase te brengen.

Lumo Labs is gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven in het hart van Brainport.

Het LRM-incubatorennetwerk bestaat vandaag naast Lumo Labs ook uit o.a Brightlans (NL), Euratechnologies (Frankrijk), Digihub (Duitsland), Belcham (USA), Budding Innovation (Singapore), Brinc (China).