• 07/11/2012
  • |     BB

Jan van den Nieuwenhuijzen: afscheid van een sociaal betrokken ondernemer

Jan van den Nieuwenhuijzen legt zijn functie als ceo van SD Worx neer. De creatieve bedrijfsleider wil zich vanaf 2013 toeleggen op projecten in de socio-culturele sector.

Trefwoorden: #Fujitsu, #Gartner, #Jan van den Nieuwenhuijzen, #Logica, #Oracle, #payroll, #SD worx, #Steven Van Hoorebeke

Lees verder

personalia

( Foto: SD Worx, Jan van den Nieuwenhuijzen )

ENGINEERINGNET.BE -- Jan van den Nieuwenhuijzen (°24 maart 1952), startte zijn carrière in 1976 als kabinetsmedewerker. In 1985 begon hij aan zijn verhaal bij SD Worx, als directeur bij wat toen nog Sociale Dienst VEV vzw heette (300 medewerkers, €5,6 mio omzet).

In 1991 zette hij de diversificatiebeweging van SD Worx in, door opleidingen en consultancy aan het aanbod toe te voegen.

Sinds 1999 is Jan van den Nieuwenhuijzen afgevaardigd bestuurder Groep SD Worx, een HR-dienstverlener die nu met 2.000 medewerkers 50.000 klanten (omzet €234 mio) bedient in de privé- en publieke sector, van kmo's tot zeer grote organisaties.

Ook internationaal. Vanaf 2003 was Jan van den Nieuwenhuijzen een drijvende kracht achter de geografische uitbreiding naar Luxemburg, Nederland (2006), Frankrijk (2007) en Duitsland (2008).

Jan van den Nieuwenhuijzen kan niet enkel terugblikken op een succesvolle carrière bij SD Worx. Hij begeleidde de organisatie ook naar een heel eigen DNA.

Vanuit zijn overtuiging dat een deel van de welvaart die een bedrijf schept, te danken is aan de omgeving waarin het actief is, heeft hij er steeds bewust voor gekozen om structureel maatschappelijke projecten te ondersteunen.

Dit niet alleen als organisatie, maar ook via de medewerkers, die zelf heel wat initiatieven aandragen.

Nu hij het hoofdstuk SD Worx afsluit, wil hij zich in 2013 verder toeleggen op projecten in de socio-culturele sector.

Hij wordt bij SD Worx opgevolgd door Steven Van Hoorebeke