• 07/01/2013

Intelligent uitlijnsysteem herkent zelf onlogische meetpunten - persbericht

Nieuw uitlijnsysteem van PRÜFTECHNIK Alignment Systems garandeert ultrabetrouwbare meetgegevens dankzij innovatieve 'intelliSWEEP'-methode die automatisch onlogische meetpunten detecteert.

Lees verder

Productnieuws

De sensoriek is bij een uitlijnsysteem de belangrijkste component van het meetinstrument. PRÜFTECHNIK introduceert daarom een nieuwe intelligente sensor die samen met zijn ROTALIGN-bedieningsunit ongeziene prestaties levert en de naam sensALIGN draagt. Het geheel wordt onder de naam 'ROTALIGN Is' geïntroduceerd.

Wat maakt het systeem zo bijzonder? In de eerste plaats de intelligentie van de sensor zelf die voortaan het onderscheid kan maken tussen een 'goede' en een 'matige' meting.

Tijdens de meting - die plaatsvindt door de assen te roteren - wordt een groot aantal meetcoördinaten via de 7-assige detector verzameld.

Indien het apparaat meetpunten waarneemt die ‘onlogisch’ zijn, zullen deze niet in rekening worden gebracht bij het bepalen van het uitlijnresultaat. Dit kan gebeuren doordat bijvoorbeeld een nabijgelegen machine ongewenste machinetrillingen veroorzaakt of door speling op de koppeling.

Het resultaat van deze meetprocedure (intelliSWEEP) is een veel betrouwbaarder meetresultaat, ook in moeilijke omstandigheden. Meetfouten worden bijgevolg uitgesloten.

Verder ziet de gebruiker van het meetinstrument een kwaliteitsfactor op het display verschijnen die hem zekerheid geeft over de maximale afwijking van de meting waardoor hij dan ook de kwaliteit van zijn resultaten onmiddellijk kan beoordelen.

Tenslotte introduceert het systeem een techniek voor het meten met een ‘onbeperkt meetbereik’ waardoor zeer grote afwijkingen, bijvoorbeeld bij vooruitlijning of grote offset, moeiteloos opgevangen kunnen worden met één sensortype.

Voortaan worden alle systemen standaard draadloos met Bluetooth communicatie geleverd zodat er on site geen hinderlijke bekabeling meer aan te pas komt.

Door de talrijke technologische innovaties blijft PRÜFTECHNIK de trendsetter op het gebied van laseroptisch uitlijnen en draagt het bij tot een betere efficiëntie van machines, een zuiniger energieverbruik en een lagere operationele kost.


VIDEO

INFORMATIE
Bothastraat 9 - B-2140 Antwerpen
Tel.: +32 3 272 56 36 - Fax: +32 3 272 40 74
Contact: Alain Naets
a.naets@pruftechnik.be - www.pruftechnik.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Prüftechnik


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.