Verlaag de CO2-uitstoot in uw industriële productie-omgeving

De verduurzaming van onze energie raakt in een stroomversnelling. Maar is een drastische aanpassing van uw stookplaats wel dé way to go? Wat zijn de mogelijkheden en welke afwegingen moet u meenemen? Energiespecialist Callens zet alle opties op een rij.

Trefwoorden: #Callens, #energie, #stoom, #Vynova

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Callens )

ENGINEERINGNET.BE - Uw energievoorzieningen verduurzamen en tegelijk meerdere doelen afvinken, het kan in één beweging. Eigenlijk gaat het om een positieve kettingreactie waar zowel het klimaat als uw efficiëntie en kosten bij gebaat zijn. Hoewel het wettelijke kader voor een klimaatneutraal 2050 ons daarbij zal helpen, is het voor de meeste bedrijven op dit moment vooral een zorg.

“Onze industriële klanten groot en klein staan voor een uitdagende toekomst”, legt Kris Stappers, Commercieel Directeur bij Callens, uit. “Ze moeten hun CO2-uitstoot de kop indrukken én competitief blijven. Gelukkig kunnen we daarbij helpen, op verschillende manieren. Dankzij een sterk innovatief R&D-team dat de voorbije jaren niet heeft stilgezeten.”

Maak de switch naar een alternatieve brandstof - geheel of gedeeltelijk
Switchen naar een alternatieve energiebron voor uw stoom-, thermische-olie- of cv-ketel hoeft niet radicaal te zijn. Voor elk bedrijf en elke context is die switch anders.

De basis voor een duurzamer industrieel energielandschap legt Callens met:

  • Hybride ketels
  • Geëlektrificeerde ketels
  • Waterstofketels

Wie nu nog niet klaar is om de overstap naar een volledig nieuwe stookplaats te maken, om welke reden dan ook, kunnen we toch al helpen. We vervangen de ketels en randapparatuur dan geleidelijk aan en voorzien de nodige koppelingen voor aanpassingen in de toekomst. Het is immers nooit te vroeg om na te denken waar uw energiebeleid naartoe moet.

Hybride ketels
“De beste oplossing is voor iedereen anders”, gaat Kris Stappers verder. “Daarom blijft maatwerk bijzonder belangrijk en blijven we er met ons ingenieursteam in investeren.”

Bedrijven met een relatief laag energieverbruik en een lage energiecapaciteit, zowel on site als in de omgeving, zijn het beste gebaat met een hybride ketel. Die functioneert zo’n 20% van de tijd op elektriciteit en de overige tijd op aardgas. Het perfecte evenwicht bepalen we evenwel in de conceptfase, op basis van de huidige feiten en toekomstige voorspellingen.

Geëlektrificeerde ketels
Geëlektrificeerde ketels gaan al een stap verder dan de hybride. Ze zijn 100% elektrisch aangedreven, maar daardoor slechts voor een beperkt publiek haalbaar. Kris pikt in: “De meeste elektrische ketels die we tot nu toe hebben geplaatst, hebben een beperkt vermogen. Wat een bewuste keuze is. We willen immers vermijden dat een te lage capaciteit op het elektriciteitsnet roet in het eten van de stoom- of thermische-olie-installatie gooit.”

Toch een groter vermogen nodig? Dan is de combinatie met een warmtekrachtkoppeling (WKK) een grote win. Samen met joint venture CallensVyncke kan Callens zo’n energie-efficiënt totaalpakket op poten zetten. Een warmtekrachtkoppeling wekt namelijk tegelijkertijd energie en warmte op. Het systeem geeft u zo de controle over uw industriële energieverbruik terug en verlaagt uw CO2-uitstoot tot wel 20%. 

Waterstofketels
Wie volledig CO2-neutraal wil en kan zijn, vindt mogelijks zijn oplossing in een waterstofketel. Kris Stappers legt uit: “Sommige bedrijven produceren waterstof als bijproduct. Dat kunnen wij nuttig inzetten om, bijvoorbeeld, CO2-neutraal stoom te produceren, wat we al deden bij Vynova in Tessenderlo. Zij kregen een stoominstallatie met een brandervermogen van meer dan 20 MW en halen daar tot 30 ton stoom per uur uit. Op dit moment bouwen we er nog een identieke stoomunit bij.”

Een aandachtspunt bij waterstofketels is de NOx-uitstoot. Die verhoogt ten opzichte van gasgestookte ketels, maar wordt met de juiste technologie naar een gezonde minimumwaarde gebracht. Optimum by Callens ontwikkelde onder andere daarvoor thermische naverbranders. Ze integreren optimaal met elke energie-installatie en elk productieproces, én kunnen voorzien worden op mogelijke, toekomstige wijzigingen in uw productieproces.

Met deze parameters op de juiste weg naar duurzamere energie
Welk type ketel met welke randapparatuur het meeste oplevert, is volledig contextafhankelijk. “De oplossing die we bieden hangt af van, onder andere, het energieverbruik van de site, de netstabiliteit en de wettelijke vereisten die gehaald moeten worden”, verduidelijk Kris Stappers. “Bovendien verkiezen veel klanten ervoor om hun investering te spreiden, wat een even goede keuze is. Wij stomen elke klant klaar voor de toekomst, of dat nu geheel of gedeeltelijk is. Iedereen wint erbij.”

“De hybride ketels zijn om die reden het populairst”, gaat Kris verder. “Ze geven minstens even veel stabiliteit en betrouwbaarheid als de reguliere ketels, terwijl klanten hun CO2-uitstoot wel gevoelig naar beneden halen. Daarenboven brengt dit tweeledige systeem ook al een forse kostenbesparing teweeg op het vlak van energieverbruik en taksen.”

Anticipeer op de steeds strenger wordende wetgeving
Zoals gezegd moet de wetgeving de industrie op weg zetten naar een CO2-neutraal energiebeleid in 2050. Het Europese Emission Trade System (EU ETS) is één van de hefbomen waarmee we CO2-neutraliteit moeten bekomen. Een hefboom die de voorbije 15 jaar leidde tot een bloeiende handel in emissierechten en economische winsten voor vervuilende bedrijven. Maar daar komt nu een einde aan. Emissierechten worden schaarser en duurder, waardoor het nu slimmer is om te investeren in duurzame energieproductie. Bovendien ontsnapt niemand aan de CO2-taksen, met ook daar prijzen die de lucht ingaan. Kris Stappers vult aan: “We nemen de geldende en mogelijk toekomstige regelgevingen altijd mee in onze berekening naar de juiste, meest duurzame oplossing voor de klant.”

Waterstofinstallatie van 20 MW & 30 ton stoom per uur bij Vynova in Tessenderlo
De waterstofinstallatie bij Vynova bracht Callens tot stand in samenwerking met het zusterbedrijf Optimum by Callens. De ingenieursteams bouwden in feite een basismodel voor stoomproductie om naar de specifieke eigenschappen van waterstofgas, zoals de kenmerkende waterstofvlam. Die heeft een veel lagere straling in het infrarode gebied wat voor een grote verschuiving van de temperatuurverdeling in de ketel zorgt. Verder vereisten de hogere verbrandingswaarden en vlamsnelheid een aanpassing aan het technische ontwerp.

Callens en Optimum by Callens stoomden hun installatie klaar om ver onder de standaard geluids- en uitstootwaarden te blijven. Daarnaast werden alle mogelijke en best beschikbare technieken ingezet om de hoeveelheid NOx tot het minimum te beperken, met een positief eindresultaat: een duurzame en robuuste stoominstallatie. Bovendien definieerde de Callens-groep met deze installatie een nieuwe standaard als het gaat om het verstoken van waterstof op een cilindrische stoomketel.

Callens hoofdzetel:
Industrielaan 21 - 8790 Waregem

Callens vestigingen 
Geel, Luik, Arnhem (NL) 
www.callens.eu/nl