Google financiert project van VRT, NewsMonkey en iMinds

Providence+, een project van VRT, NewsMonkey en iMinds, krijgt financiering van het Digital News Initiative Innovation Fund van Google.

Trefwoorden: #digitaal project, #Digital News Initiative Innovation Fund, #financiering, #Google, #iMinds, #Newsmonkey, #nieuws, #nieuwsgaring, #project, #viraal, #VRT

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - VRT Onderzoek & Innovatie )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij Providence+ kan de nieuwsstrategie van VRT en NewsMonkey beter afgestemd worden op de digitale platformen, met een beter bereik op de eigen nieuwswebsites, sociale media en mobiele platformen als doelstelling.

Het project wil een antwoord geven op vragen als ‘welke verhalen werken het best op welk platform en welk moment?’, ‘wat is de ideale strategie om nieuws te verspreiden op sociale media-kanalen en eigen platformen?’ en ‘hoe groot zal het bereik van een artikel twee uur na publicatie zijn?’

Emmanuel Rottey, hoofdredacteur Nieuwsgaring & Online: "Dit project zal de overgang naar een digital first-strategie zeker versnellen. Onze journalisten zullen toegang krijgen tot instrumenten die cruciale inzichten geven in hoe we ons publiek kunnen bereiken via het juiste kanaal en op het juiste moment."

Voor het project werkt VRT samen met iMinds en NewsMonkey. Die laatste zal instrumenten ontwikkelen om de impact van virale content te verhogen en te verbeteren. Dankzij de tools krijgt de redactie een beter zicht op het optimale tijdstip van publicatie en een verbeterde strategie voor locatiegebaseerde distributie.

Wouter Verschelden, uitgever van NewsMonkey: "Dankzij het Google innovatiefonds kunnen we een technologische stap vooruit zetten. We geloven dat sterke storytelling en journalistieke kunde versterkt worden door instant feedback op basis van technologie. Dit project bewijst dat de private en publieke sector samen grootse dingen kunnen doen."


ACHTERGROND
Google heeft voor een totaal van 27 miljoen euro de eerste financieringen toegewezen aan 128 Europese mediaprojecten in het kader van het Digital News Initiative Innovation Fund.

Voor België gaat het om 2,26 miljoen euro voor zes projecten (waaronder Providence+). Met het fonds wil Google innovatie in de Europese mediasector stimuleren.