Boskalis wil offshore activiteiten van VolkerWessels overnemen

Na een jarenlange samenwerking heeft Boskalis nu een intentieovereenkomst (LOI) getekend om offshore activiteiten van VolkerWessels over te nemen.

Trefwoorden: #Boskalis, #joint venture, #offshore windpark, #overname, #Stemat, #VBMS, #Volker Stevin International, #VolkerWessels

Lees verder

Techniek

( Foto: Koninklijke Boskalis Westminster )

ENGINEERINGNET.NL - Met deze transactie zullen maritieme en offshore windenergie gerelateerde activiteiten van VolkerWessels overgenomen worden, zijnde VBMS, Stemat en VSI (Volker Stevin International).

Peter Berdowski, CEO Boskalis: "Wij werken al jaren intensief en constructief samen met VolkerWessels, op land, alsook op zee. De komende jaren verwachten wij dat de vraag naar offshore windenergie, zowel in Noord-West Europa als daarbuiten, verder zal toenemen. Wij zijn dan ook erg enthousiast dat we deze activiteiten nu voor de volle honderd procent kunnen onderbrengen binnen onze onderneming."

Beide firma's trekken al jaren succesvol samen op in de offshore windenergiemarkt onder de naam VBMS, een 50/50 joint venture.

Als gevolg van deze transactie verkrijgt Boskalis de resterende 50% van de aandelen in VBMS. Stemat biedt wereldwijd specialistisch drijvend materieel aan en beschikt over een gevarieerde vloot met onder meer een kabellegschip en multi-purpose schepen.

VSI is een specialist in het bouwen van offshore funderingen en maritieme constructies. Eind 2014 en medio 2015 werden in joint venture twee omvangrijke offshore windmolenpark-projecten aangenomen, respectievelijk Wikinger en Veja Mate. Door deze transactie zal Boskalis deze twee projecten zelf voor 100% uitvoeren.

De huidige jaaromzet van de over te nemen activiteiten, exclusief de twee offshore windmolenpark-projecten, bedraagt circa 200 miljoen euro.

Het streven is om deze transactie in het tweede kwartaal 2016 af te ronden nadat aan de gebruikelijke voorwaarden is voldaan, met 1 januari 2016 als effectieve datum.