Royal HaskoningDHV adviseur bij bouw nieuw ziekenhuis in Sint Maarten

Royal HaskoningDHV werd geselecteerd als adviseur voor het nieuwe nationale ziekenhuis op het Caraïbische eiland Sint Maarten. Binnen drie jaar moet het nieuwe ziekenhuis zijn deuren openen.

Trefwoorden: #adviesbureau, #ingenieursbureau, #RoyalHaskoningDHV, #Sint Maarten, #ziekenhuis

Lees verder

Techniek

( Foto: Royal HaskoningDHV )

ENGINEERINGNET.NL - Het bestaande ziekenhuis op Sint Maarten is na 25 jaar toe aan vernieuwing. Op het terrein wordt een nieuw algemeen ziekenhuis gebouwd dat rekening houdt met de groeiende eilandbevolking en het toerisme, en ruimte biedt aan nieuwe medische diensten.

Het Uitvoeringsorgaan Sociale- en Ziektekostenverzekering (SZV) ontwikkelt het ziekenhuis in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid en het St. Maarten Medical Center.

Royal HaskoningDHV heeft opdracht gekregen om adviesdiensten te leveren gedurende de voorbereidings-, ontwerp- en bouwfase van het project. Tijdens de bouw zal het bedrijf ook toezien op het tijdschema, de kosten en de kwaliteitsbewaking.

Eduard Boonstra, International Business Development Director Hospitals bij Royal HaskoningDHV: “We voeren deze opdracht uit met lokaal adviesbureau ICE, waarmee we al 30 jaar samenwerken. De combinatie van onze internationale expertise met de kennis van een vertrouwd lokaal adviesbureau biedt meerwaarde voor onze klant.”

Emil Lee, Minister van Volksgezondheid van Sint Maarten: “Het geld dat wordt geïnvesteerd in het ontwikkelen van een nieuw ziekenhuis moet zoveel mogelijk op Sint Maarten blijven. Dit is goed voor de werkgelegenheid en stimuleert de economie.”

Het nieuwe ziekenhuis zal plaats bieden aan 110 bedden en een breed scala aan klinische functies en ondersteunende faciliteiten. Het wordt uitgerust met nieuwe medische en IT-apparatuur, in overeenstemming met het turnkeycontract.


Op de foto:
V.l.n.r.: Minister van Volksgezondheid van Sint Maarten Emil Lee, Glen Carty (SZV), Henk de Zeeuw (KPMG), Eduard Boonstra (Royal HaskoningDHV) en Robert Jan James (St Maarten Medical Center).