KUKA-cobots in de operatiekamer

KUKA’s lichtgewicht LBR-collaboratieve medische robot, die chirurgen assisteert in de operatiekamer en naderhand de rehabilitatie van patiënten begeleidt, gaat in serieproductie.

Trefwoorden: #cobot, #collaboratief, #KUKA, #LBR Med, #operatiekamer, #robot, #ziekenhuis

Lees verder

research

( Foto: KUKA )

ENGINEERINGNET.BE - De robotbouwer showde de LBR Med al in november op de Medica-beurs in Düsseldorf. De zevenassige ‘gevoelige’ cobot heeft biocompatibele en corrosiebestendige oppervlakken.

Alle leidingen lopen binnenin zodat hij aan de hygiëne standaarden in dokterspraktijken, ziekenhuizen en operatiezalen beantwoordt. KUKA borgt inspecties van zijn LBR Med in het IECEE CB schema volgens de IEC 60601-1 standaard.

Zijn CB Certificaat en CB Rapport vermindert de noodzaak van complexe test en vergemakkelijkt de certificatie procedures. Daar zorgt de robotbouwer immers ‘af fabriek’ al voor.

De cobot kan uitgerust worden met verschillende gereedschappen zodat hij kan assisteren bij endoscopies, biopsies, het doorzagen van beenderen of het zetten van pedikelschroeven. Hij kan ook geïntegreerd worden in allerlei medische producten.