• 20/02/2017

Snellere diagnose van problemen met FactoryTalk TeamONE-app

De FactoryTalk TeamONE-app van Rockwell Automation zorgt naast een snellere diagnose van problemen ook voor een naadloze samenwerking met de fabrieksvloer.

Trefwoorden: #applicatie, #diagnose, #FactoryTalk TeamONE, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - Wanneer de productie wordt verstoord, is er geen tijd voor langdurig onderzoek naar de oorzaak en het optrommelen van collega’s.

Bij veel industriële bedrijven staat het personeel op de fabrieksvloer voor de opgave om downtime op te lossen door een verbinding met de server te maken, het schakelen tussen diverse apparaten en gegevensbronnen, heen en weer te rennen tussen informatieterminals en collega’s op te sporen die over de kennis en ervaring beschikken die nodig zijn om het probleem op te lossen.

De hersteltijd wordt er alleen nog maar langer op als werknemers niet beschikken over directe toegang vanaf hun mobiele apparaat tot visualisatietools, samenwerkingsoplossingen en informatiesystemen.

Rockwell Automation introduceert vandaag de nieuwe app FactoryTalk TeamONE voor iOS en Android. In het kader van zijn uitgebreide Information Solutions-strategie, die ten doel heeft om medewerkers binnen de hele onderneming betere beslissingen te laten nemen, biedt de app naadloze verbindingen met de technologie die fabrikanten gebruiken voor hun digitale transformatie.

De app geeft de productiviteit van teams een boost door gebruikers in staat te stellen om samen te werken en kennis uit te wisselen, real-time diagnostische productiedata en machinewaarschuwingen te raadplegen en problemen met apparatuur te verhelpen. Teams die de app FactoryTalk TeamONE gebruiken kunnen daarmee zorgen voor een reductie van de mean time to repair (MTTR).

Door het in vrijwel real-time aanleveren van informatie kunnen technische en ICT-medewerkers in teamverband samenwerken en problemen snel oplossen. Medewerkers kunnen vanaf hun mobiele apparaat een van de vele modules van de FactoryTalk TeamONE-app selecteren om direct informatie te raadplegen over apparaten zoals Allen-Bradley PowerFlex-aandrijvingen of de algemene status te bepalen van elk EtherNet/IP-apparaat.

Deze informatie kan met andere teamleden worden uitgewisseld via verschillende modules van de app. Zodra problemen zijn opgelost kunnen de bevindingen en oplossing worden opgeslagen voor latere naslag als er zich nieuwe incidenten voordoen.

“Industriële bedrijven besteden vaak jaren en forse sommen geld aan nieuwe technologie voor het raadplegen van machinegegevens. Het kan lang duren voordat ze een rendement op hun investeringen realiseren in de vorm van productieverbeteringen”, aldus Kyle Reissner, mobility platform leader Integrated Architecture bij Rockwell Automation.

“De FactoryTalk TeamONE-app biedt een unieke manier om waarde te creëren zonder voor wrijving te zorgen. Medewerkers kunnen de app downloaden, een team vormen en hun kennis in combinatie met apparaatgegevens inzetten om productieverbeteringen te realiseren. De app vereist geen installatie van servers, de aanwezigheid van infrastructuurcomponenten zoals OPC-servers of verbindingen van automatiseringssystemen en apparatuur met de cloud.”

De FactoryTalk TeamONE-app dient als slim knooppunt. In plaats van te fungeren als client die een verbinding met een server maakt, communiceren de modules van de app rechtstreeks met apparaten binnen het netwerk voor het raadplegen van real-time data. Wanneer veilige toegang tot de cloud beschikbaar is, synchroniseren de modules alle gegevens met die van de andere teamleden.

De eerste versie van de app, FactoryTalk TeamONE Free Edition, is nu verkrijgbaar en biedt acht modules: Incident, Device Health, Teamboard, Knowledgebase, Connect, Pinboard & Chat, Connect & Trend. De app kan worden gedownload via Google Play of de App Store van Apple.

In 2017 zal de FactoryTalk TeamONE Standard Edition verkrijgbaar zijn op basis van een jaarabonnement. Deze app zal een aanvullende alarmmodule bieden, ondersteuning voor meerdere aanmeldingen van teamleden en andere functies die aan de hand van feedback van gebruikers zijn ontwikkeld. Ook teams die met een combinatie van de gratis versie en abonnementsversie werken kunnen profiteren van een naadloze samenwerking.

“We zien FactoryTalk TeamONE als de eerste app die zich exclusief richt op het verhogen van de productiviteit van industriële medewerkers door het combineren van samenwerking in teamverband met automatiseringsgerelateerde data”, aldus Reissner. “Dit is een bijzonder interessant en innovatief gebied waarvoor we regelmatig nieuwe functies en verbeteringen willen introduceren. Er staan al nieuwe modules op de planning, evenals integratie met FactoryTalk Analytics-applicaties en zelfs door gebruikers aangedragen content.”

FactoryTalk TeamONE is sinds 2016 door meer dan 500 klanten gebruikt tijdens de preview-fase. De app werd in nauwe samenwerking met Microsoft ontwikkeld door een lean start-upteam dat voorheen onder de naam Project Stanton opereerde.
De FactoryTalk TeamONE Free Edition kan tijdelijk gratis worden gedownload via iTunes en Google Play.


Voor meer informatie:
Rockwell Automation
Rivium Promenade 160 - NL-2909 LM Capelle aan den Ijssel
T: +31 (0)10 266.51.15 - M: +31 (0)6 29.50.40.17
adevries@ra.rockwell.com

 Lees méér over: Rockwell AutomationBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.