• 01/03/2017

Eenvoudiger bestellen met de Rittal systeemconfigurator

Met het nieuwe ‘Rittal Configuration System’ kunnen compacte schakelkasten en kleine behuizingen met individuele systeemtoebehoren voortaan eenvoudig en snel online samengesteld worden.

Trefwoorden: #kastenbouwer, #Rittal, #Rittal systeemconfigurator

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Klanten kunnen het juiste toebehoren zelfs zonder catalogus uitkiezen, positioneren en de kast voorbereiden voor mechanische bewerking.

Met slechts enkele muisklikken online aankopen doen, behoort thuis tot de gewone gang van zaken – dat geldt echter niet voor de bestelling van schakelkasten. “In plaats van dikke catalogi te doorzoeken of op offertes te wachten, bouwt de klant met het nieuwe ‘Rittal Configuration System’ online zijn compacte schakelkasten en kleine behuizingen inclusief toebehoren, en filtert hij uit meer dan 250 accessoires de voor hem passende combinaties”, aldus Bernd Lehnert, Vice President R&D Electronics and Software bij Rittal Duitsland.

Intelligent 3D model
Bij de selectie van toebehoren toont het systeem enkel de delen die compatibel zijn met het gekozen product. Klanten hoeven zich dus niet langer het hoofd te breken over ongeschikte accessoires.

De planningstool vereenvoudigt niet alleen de keuze van de aparte Rittal producten. Met behulp van een 3D model kan de gebruiker het geselecteerde toebehoren meteen op de daarvoor voorziene positie plaatsen. Deze plaats is dan gereserveerd en kan niet meer foutief gebruikt worden voor andere onderdelen.

Optionele toebehoren zoals filters en aansluitingen kunnen met behulp van de zogenaamde punchtool aan elke nog vrije plek in de kast worden toegewezen. Dat vereenvoudigt de zoektocht naar ruimte, spaart tijd en geld.

Data onmiddellijk meegeleverd
Bij de configuratie wordt rekening gehouden met de voor de toebehoren noodzakelijke uitsnijdingen en boringen. Tot het ‘Rittal Configuration System’ behoort immers ook de mechanische bewerking, die kan getoond worden op het 3D model. Het is daarom niet langer nodig te switchen naar alternatieve CAD programma’s bij het plannen van de kast.

Dankzij de release van EPLAN Pro Panel in de herfst van 2016 kunnen de data uit het ‘Rittal Configuration System’ ook rechtstreeks aan Pro Panel doorgegeven worden. Daar zijn ze de basis voor de elektromechanische planning van de schakelkast in 3D en voor het aanleveren van uitgebreide productiedocumentatie. Het helpt klanten bij het installeren van aparte items en voorkomt onnodige fouten. Een merkelijke kwaliteitsstijging van de kast is het resultaat.

In een eerste fase kan deze configurator gebruikt worden voor het samenstellen van de plaatstalen wandbehuizingen. Begin 2018 volgt een uitbreiding zodat ook roestvaststalen wandbehuizingen en staande kasten op deze manier kunnen geconfigureerd worden.


 Lees méér over: Rittal

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.