Aluvision wint ’Belgian Maker Award 2017’

Aluvision uit Deinze, ontwikkelaar en producent van modulaire aluminium systemen voor, onder meer, standenbouw heeft de 'Belgian Maker Award 2017' gewonnen.

Trefwoorden: #Aluvision, #Belgian Maker Award, #DHL Express, #maakindustrie, #Unizo

Lees verder

nieuws

( Foto: Unizo )

ENGINEERINGNET.BE - Deze award van UNIZO en DHL Express wordt intussen voor de tweede keer uitgereikt aan een Belgisch, lokaal producerend maakbedrijf, dat zich onderscheidt op vlak van duurzaamheid, innovatie, toekomstgerichte businessmodellen, export...

UNIZO-topman Karel Van Eetvelt: "Maakbedrijven, die hier produceren, zijn levensnoodzakelijk voor onze economie, welvaart en tewerkstelling. We moeten er dan ook alles aan doen om zowel bestaande als startende lokale makers te ondersteunen. De 'Belgian Maker Award' is bedoeld om inspirerende voorbeelden van innovatieve maakbedrijven een podium te bieden en daarbij meteen ook aandacht te vragen voor onze KMO-maakindustrie bij de regering."

Aluvision won de Belgian Maker Award voor de manier waarop het familiebedrijf een nieuw product en businessmodel introduceerde in de event- en standenbouwsector, namelijk modulaire, telkens weer herbruikbare componenten in duurzaam aluminium, waarmee flexibel standen op maat van elke beurs of event kunnen worden gebouwd.

Het familiebedrijf kiest daarbij doelbewust voor lokale productie in België, om van daaruit heel wat van haar producten te exporteren, inmiddels al naar 32 landen.

Danny Van Himste, CEO van DHL en voorzitter van de 'Belgian Maker Award'-jury: "Voorbeelden van maakactiviteiten die naar het buitenland worden overbracht of uitbesteed, waarna wij afgewerkte producten invoeren zijn legio. Aluvision daarentegen is een voorbeeld van hoe het ook (opnieuw) omgekeerd kan: produceren in ons land om die producten vervolgens de exporteren.”

In de slotronde van de Belgian Maker Award-verkiezing haalde Aluvision het van deze andere Belgische maakbedrijven: Brouwerij Huyghe uit Melle, High Tech Metal Seals uit Mechelen, La Fille d'O lingerie uit Gent en Slabbinck kerkgewaden en toebehoren uit Brugge.