IT Millennials zijn ‘higher maintenance’ dan baby boomers

Twee op drie (66%) IT decision makers stellen dat Generation X -de millennials- de meeste assistentie vragen wanneer ze een presentatie moeten geven. Meer dan babyboomers.

Trefwoorden: #Barco ClickShare, #beamer, #digital skills, #ICT, #opleiding, #presentatietechnologie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Barco )

ENGINEERING.BE - De hogere behoefte aan IT ondersteuning blijkt het gevolg van gebrekkige digitale skills. Bijna zes op tien (58%) IT respondenten stelt dat werknemers om bijstand vragen omdat ze niet kundig genoeg zijn om zelf die IT problemen op te lossen.

Het onderzoek merkt dat werknemers het meest om bijstand vragen bij problemen met presentatietechnologie (67%), op de voet gevolgd door internetconnectieproblemen (58%), printerproblemen (55%), problemen met mobiele toestellen (47%) en software bugs (41%).

Barco ClickShare bestelde het onderzoek bij het onafhankelijke studiebureau Vanson Bourne dat het in maart 2017 uitvoerde bij 1.250 IT decision makers in de VS (500), het VK, Frankrijk en Duitsland (telkens 250) actief in IT & telecom, retail, financial services, business en professionele diensten, transport en travel, privé-opleidingen, utilities, media ontspanning en entertainment, manufacturing, production en privé gezondheidszorg.

“Millennials en Centennials focussen op de korte termijn. Ze zijn verwend door de onmiddellijke bevrediging van e-commerce, de ruime beschikbaarheid van WiFi en de naadloze user experience van mobiele apps", stelt datawetenschapper Inma Martinez. "Generation X-ers, die niet geboren zijn in de digitale wereld, voelen zich nog meer vervreemd. Wanneer zij geconfronteerd worden met desktop inter­operabiliteits­problemen (het connecteren met andere machines of het begrijpen van basic netwerk infrastructuren) ervaren zij ‘digitale frustratie’. Zij vergen een diepgaandere ondersteuning van IT teams op de werkplek dan andere generaties omdat geduld niet hun sterkste punt is.”

Zes op tien IT decision makers zijn ervan overtuigd dat het ontplooien van technologie, die makkelijk en snel op te zetten is, cruciaal is om dergelijke IT presentatieproblemen bij jongere werknemers te voorkomen. Meer dan vijf op tien (54%) geloven dat draadloze toestellen die compatibel zijn met eender welk toestel (51%) ervoor zullen zorgen dat presentaties wel vlot verlopen. De meeste IT decision makers (91%) zijn van mening dat problemen met presentatietechnologie belangrijk zijn en een hoge of middelmatige prioriteit hebben.

Inefficiënte presentatietechnologieën waarmee Generation X en millennials worstelen, kunnen je business beschadigen. Vijf op tien respondenten koppelen deze problemen aan het verlies van business (54%) en reputatieschade (53%). Bovendien meldden twee derden dat problemen met presentatietechnologie ervoor zorgden dat belangrijke meetings uitgesteld werden (72%) en geschillen tussen collega’s veroorzaakten (73%).

“Problemen met technologie blijven een belangrijke hinderpaal voor bedrijven”, stelt Lieven Bertier, Hoofd Product Management bij ClickShare. “Business leaders en IT decision makers kunnen die problemen aanpakken door gebruiksvriendelijke draadloze technologie, die geen training vergt, uit te rollen en daarmee storingen tijdens vergaderingen voorkomen.”