• 13/01/2012

Superfruit blijft belangstelling wekken

Granaatappel, acai, goji, maquibes en andere ‘supervruchten’ worden steeds meer gebruikt door productontwikkelaars voedingsindustrie.

Trefwoorden: #acai, #goji, #maquibes, #superfruit

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- Zogenaamd ‘superfruit’ werd het voorbije decennium steeds vaker geconsumeerd, vooral omdat ze hoge hoeveelheden heilzaam geachte antioxidanten bevatten.

Tussen mei 2010 en mei 2011 werd vooral granaatappel alsmaar meer als ingrediënt ingezet: intussen bevindt het zich in 40 % van de producten die ‘superfruit’ bevatten. Ook bessen, waaronder acai en goji, scoren goed.

Maar er zijn eveneens nieuwkomers: meestal worden deze op de markt als voedingssupplement geïntroduceerd, om later ingrediënt in gangbare voedingsproducten te worden. Een voorbeeld is de maquibes (Chileense wijnbes; Aristotelia chilensis).

Wat de levensmiddelen betreft waarin ze worden verwerkt: dit blijkt vooral (in 40 % van de gevallen) in softdrinks te gebeuren, vooral dan in vruchten- en welnessdrankjes. Daarna volgen confiserie, zuivelproducten, voedingswaren met fruit en groenten, desserts en roomijs.


(KV) (Bron: Innova Market Insights) (foto wikipedia: granaatappel)