Imec.istart verwelkomt alweer 6 nieuwe start-ups

imec, onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, heeft 6 nieuwe start-ups in het tweede kwartaal geselecteerd voor hun acceleratorprogramma.

Trefwoorden: #accelerator, #imec, #Imec.istart, #start-up, #starter

Lees verder

Techniek

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.Be - Naast een initiële investering van 50.000 euro, kunnen de start-ups de komende 6 tot 18 maanden ook gebruik maken van allerhande ondersteunende faciliteiten, zoals professionele coaching, workshops en begeleiding.

Sven De Cleyn, imec.istart program manager: “Het imec.istart portfolio richt zich op tech start-ups uit verschillende sectoren. Ook deze lichting is actief in heel uiteenlopende marktsegmenten.”

“We stellen vast dat steeds meer kandidaten niet alleen software, maar ook hun eigen hardware aanbieden, van slimme keukentoestellen tot EEG-headsets. Het lijkt er dus op dat sinds de merger met het vroegere iMinds, nieuwe kandidaten de link tussen het imec.istart programma en imec’s uitgebreide expertise met microchiptechnologie beginnen te leggen.”

Vandaag staat er nog een imec.istart call open. Geïnteresseerde starters kunnen tot 1 oktober 2017 hun dossier insturen.


Dit zijn de 6 start-ups:

  1. Cybernetic Walrus (Antwerpen): nostalgisch racen in de toekomst
  2. Bingli (Antwerpen): een digitaal en slim medisch interview
  3. Epihunter (Hasselt): betere opvolging van kinderen met epilepsie
  4. LucidWeb (Brussel): virtual reality voor iedereen
  5. Mealhero (Gent): slimme kooktechnologie met maaltijdbox-service
  6. Online Werkrooster (Balen): tool voor het automatiseren van uw personeelsplanning en payrolling (foto)