Gimv investeert 7 miljoen euro in Ierse medtech-onderneming

Gimv investeert 7 miljoen euro in het Ierse Foundry Innovation and Research 1 (FIRE1), een bedrijf actief in de digitale gezondheidszorg. Dit is deel van een Serie C-financieringsronde.

Trefwoorden: #FIRE1, #Foundry Innovation and Research 1, #Gimv, #hartfalen, #investeren, #medtech, #monitoring

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - FIRE1 is het vijftiende medtech-bedrijf en de eerste Europese spin-out van The Foundry, een succesvolle incubator voor medtech-bedrijven gevestigd in Menlo Park (Californië).

Hun eerste product is een baanbrekende oplossing voor de monitoring op afstand van patiënten met een verhoogd risico op hartfalen. Vroege opsporing van risico’s maakt tijdige interventie en aangepaste dosering van geneesmiddelen mogelijk. Hierdoor wordt een ziekenhuisopname vermeden, verlagen de kosten van gezondheidszorg en verbetert de levenskwaliteit van de patiënt.

Dit bedrijf wordt geleid door een ervaren team van mensen met medtech-ervaring, dat nauw samenwerkt met onderzoekers, artsen, patiënten en ziektekostenverzekeraars om zo hartfalen terug te dringen.


Deze investering kadert in een Serie C-financieringsronde van 40 miljoen euro door een consortium van gespecialiseerde investeerders. Deze ronde wordt geleid door Gilde Healthcare, naast de andere nieuwe investeerders Gimv en Seventure en de bestaande investeerders.