5 bedrijven genomineerd voor Foreign Investment of the Year Trophy 2018

Flanders Investment & Trade (FIT) heeft bekend gemaakt dat Axéréal en dochterbedrijf Boortmalt, Hyundai Construction Equipment, Kaneka, Novartis en Sappi genomineerd zijn.

Trefwoorden: #export, #FIT, #Flanders Investment & Trade, #Foreign Investment Trophy

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Investment & Trade )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze trofee erkent het Vlaamse agentschap een opvallend buitenlands investeringsproject in Vlaanderen.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois zal de trofee uitreiken op dinsdag 27 februari tijdens de 6e editie van de Foreign Investment Trophy-ceremonie. De winnaar wordt het genomineerde bedrijf dat de meerderheid van de stemmen van een professionele jury en het publiek achter zijn naam krijgt.

Naast de Foreign Investment of the Year Trophy worden nog twee prijzen uitgereikt tijdens het Foreign Investment Trophy-event. De Lifetime Achievement Trophy waardeert de inspanningen van een buitenlandse investeerder met een lange staat van dienst in Vlaanderen.

Daarnaast bekroont de Newcomer of the Year Trophy een buitenlands bedrijf dat net zijn eerste stappen in Vlaanderen heeft gezet. Een panel van experts selecteert de winnaar in elk van deze twee categorieën.

Met de Foreign Investment Trophy onderstreept FIT het belang van buitenlandse investeringen als een motor voor de Vlaamse economie en een bron van werkgelegenheid.


ACHTERGROND
In 2017 investeerden buitenlandse bedrijven 2,08 miljard euro in vestigingen in Vlaanderen, verdeeld over 215 nieuwe projecten. Die investeringen leverden samen 5.377 extra jobs op, het hoogste aantal sinds 2003.