Punch Powertrain heeft Franse Apojee overgenomen

Met de overname van Apojee creëert Punch Powertrain zijn vierde ontwikkelingscentrum in Europa, naast de bestaande in de hoofdzetel in Sint-Truiden, Eindhoven (NL) en Flechtorf (D).

Trefwoorden: #aandrijvingen, #Apojee, #motoren, #overname, #Power Electronics, #Punch Powertrain

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Apojee )

ENGINEERINGNET.BE - Apojee is een vooruitstrevend, technologisch hoogstaand bedrijf, actief in Power Electronics met klanten in de Duitse en Franse automobielsector en in de motorsport (omvormers voor Formula E en Formula One).

Het bedrijf is gevestigd in Clermont-Ferrand (Frankrijk), heeft bijkomende vestigingen in Nice (Frankrijk) en München (Duitsland) en telt 50 medewerkers.

Deze overname zorgt voor een snelle stijging van R&D capaciteit op gebied van Power Electronics, waarbij de expertise de hele keten omvat van productconceptie tot productie ondersteuning.

Dit draagt bij tot het bereiken van de strategische doelstellingen van Punch Powertrain, namelijk een versnelde EV ontwikkeling en een sterkere positie op het gebied van elektrische en hybride transmissies.

Daarnaast zal er ook nog een nieuwe productiefabriek in Ningbo (China) geopend worden. Deze nieuwe vestiging van maar liefst 106.859 m² zal de productielijnen van de huidige beproefde producten uit Nanjing huisvesten.