Lancering ‘Welcome Team for the Chemical Sector’

Een team van experten gaat buitenlandse ondernemingen uit de chemiesector intensief begeleiden bij investeringsdossiers om zo de slaagkans op extra investeringen in Vlaanderen te verhogen.

Trefwoorden: #buitenland, #essenscia, #export, #Flanders Investment & Trade, #investering, #welcometeam, #Welcome Team for the Chemical Sector

Lees verder

nieuws

( Foto: Kaneka )

ENGINEERINGNET.BE - Het ‘Welcome Team for the Chemical Sector’ werd gelanceerd door Flanders Investment & Trade (FIT) en sectorfederatie essenscia vlaanderen tijdens de uitreiking van de Foreign Investment of the Year Trophy.

De prijs voor de meest opmerkelijke buitenlandse investering ging trouwens voor het derde jaar op rij naar een onderneming uit de chemie en life sciences (Kaneka). Ook het Zwitserse farmabedrijf Alcon-Novartis was genomineerd.

Internationale chemiebedrijven met investeringsplannen in Vlaanderen, kunnen voortaan rekenen op de ondersteuning van een ‘Welcome Team for the Chemical Sector’. Dit initiatief van FIT, het Vlaams agentschap voor internationaal ondernemen en sectorfederatie essenscia vlaanderen, verenigt een team van experten om buitenlandse investeerders snel wegwijs te maken in de vele mogelijkheden die de chemiesector in Vlaanderen biedt, onder meer op vlak van innovatie, fiscaliteit en investeringssteun.

Ook Catalisti, de speerpuntcluster voor duurzame chemie en kunststoffen, de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV), de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) en het Vlaams agentschap voor innoveren en ondernemen (VLAIO) maken deel uit van het welkomteam.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen: “Vlaanderen blijft voor heel wat internationale ondernemingen uit de chemie, kunststoffen, farma en biotech een toplocatie om te investeren. Ik wil alle sectorbedrijven uitdrukkelijk danken voor hun geloof in de toekomst van Vlaanderen als topregio voor industriële productie en R&D. Vanuit ons structureel partnerschap met FIT zullen we blijven inzetten op een ambitieus industrieel beleid dat oog heeft voor het concurrentievermogen van onze bedrijven.”

De chemie- en farmasector was vorig jaar met een investeringsbedrag van 871 miljoen euro trouwens goed voor bijna de helft van alle buitenlandse investeringen in Vlaanderen, wat bijna 1.000 nieuwe jobs opleverde. Sinds 2010 trok de sector al 292 investeringsprojecten aan, goed voor een totaal investeringsbedrag van bijna 7 miljard euro.

De chemie en life sciences haalt dus jaar na jaar niet enkel de meeste, maar vooral de meest omvangrijke investeringsprojecten naar Vlaanderen en onderstreept daarmee haar belang als sleutelsector voor de Vlaamse economie.


(bron: exxenscia)