Antwerpse scale-up For Good wint Young Talent Award

For Good, een app om de ecologische voetafdruk in kaart te brengen, heeft tijdens de Belgian Business Awards for the Environment van het VBO de Young Talent Award ontvangen.

Trefwoorden: #app, #Belgian Business Awards for the Environment, #CO2, #CO2-uitstoot, #duurzaamheid, #For Good, #VBO

Lees verder

Techniek

( Foto: Start it @KBC )

ENGINEERINGNET.BE - Met de Belgian Business Awards for the Environment zet het Verbond der Belgische Ondernemingen (VBO) bedrijven in de bloemetjes die er dankzij groene innovaties in slagen om economische activiteiten en zorg voor het milieu te combineren.

Onder andere Janssen Pharmaceutica, Infrabel, Sioen en Lidl hoorden bij de twaalf genomineerden. For Good ging op de prijsuitreiking aan de haal met de Young Talent Award. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

For Good-founder Maarten Desmet kon de award niet zelf ophalen, hij is een van de jonge sociale ondernemers die werd geselecteerd om mee te gaan met de koninklijke handelsmissie naar Canada.

Oprichter Maarten Desmet: “Bedrijven kunnen met onze app een wedstrijd ‘om ter kleinste ecologische voetafdruk’ houden. Een leuke, laagdrempelige manier om zowel bedrijven als individuen aan te moedigen om ecologischer te leven.”

For Good won de Young Talent Award voor de ‘challenges’ die vanaf eind maart 2018 deel uitmaken van de app. Teams of departementen binnen bedrijven of organisaties kunnen met elkaar een wedstrijd houden om uit te maken wie na zes maanden de kleinste ecologische voetafdruk heeft.

Ze kunnen hun ecologische voetafdruk niet alleen meten, maar krijgen ook opdrachten om die gedurende een half jaar kleiner te maken: de auto x-aantal kilometer inruilen voor de fiets, een paar dagen per week vegetarisch eten,…

Desmet: “We hebben berekend dat een bedrijf van 50 mensen tijdens zes maanden Challenge 121.875 kilo CO2 uitspaart. Om hetzelfde effect te bereiken, zouden maar liefst 7.000 wagens één dag in de garage moeten blijven staan.”