Ontex kiest voor outsourced datacenter en Hyper Converged Infrastructure

Ontex, wereldspeler in wegwerpartikelen voor persoonlijke hygiëne, deed een beroep op de expertise van Computacenter voor de volledige vernieuwing van haar IT infrastructuur.

Trefwoorden: #Computacenter, #datacenter, #Hyper Converged Infrastructure, #IT infrastructuur, #Ontex

Lees verder

Techniek

( Foto: Interoute )

ENGINEERINGNET.BE - Ontex is de voorbije jaren uitgegroeid van een KMO tot een beursgenoteerde wereldspeler, onder meer door enkele recente acquisities. Die moeten nu geïntegreerd worden in de eigen IT infrastructuur.

Het traject verloopt in drie fasen. Nadat eerder SAP Hana werd geïmplementeerd, lag de focus op de uitbouw van een state-of-the-art datacenter. Na een grondige studiefase met uitgebreide Request For Proposal processen, koos het bedrijf midden 2017 voor een outsourced datacenter model bij Interoute met een Hyper Converged Infrastructure (HCI).

Partners hiervoor zijn hardware vendor Dell EMC (VxRail) en Computacenter die samen voor het design en de implementatie zorgen. De implementatie werd begin 2018 afgerond. In een volgende fase verhuist ook de werkomgeving van de werknemers naar de cloud.

De nieuwe oplossing voldoet aan alle eisen die het bedrijf stelde. Het outsourced datacenter met HCI geeft Ontex een digitale omgeving die veel flexibeler met het bedrijf kan meegroeien. Verder is er nu een redundante infrastructuur met een geoptimaliseerd back-up scenario waarbij men veel sneller kan reageren in een disaster recovery situatie.

Ook voor hun IT-afdeling is de HCI-oplossing gemakkelijk en intuïtief te beheren, zowel de hardware als de transparante monitoring van data. Uiteraard is er ook de nodige aandacht besteed aan security en beveiliging van de systemen.