3M investeert 4 miljoen euro in nieuw expertisecentrum

3M heeft in Zwijndrecht een Customer Technical Center (CTC) geopend. Voor dit multifunctionele expertisecentrum is een investering van ruim 4 miljoen euro gedaan.

Trefwoorden: #3M, #Customer Technical Center, #experten, #expertise, #opleidingscentrum, #Zwijndrecht

Lees verder

Techniek

( Foto: 3M )

ENGINEERINGNET.BE - Bedrijven en organisaties kunnen er training volgen en samen met de experten van 3M oplossingen vinden voor zaken die zij in hun dagelijkse werkprocessen tegenkomen.

Dat kan lopen van persoonlijke veiligheid en valbescherming, tot autoschadeherstel en car wrapping, naar alles wat te maken heeft met verbinden en afwerken, schuren en polijsten van materialen.

De veelheid van toepassingsgebieden, waarvoor meer dan 50 verschillende trainingen worden gegeven plus het feit dat er ook daadwerkelijk aan ‘application development’ wordt gedaan, maakt dit centrum enig in zijn soort. Naast trainingen volgen, kan met technische experten worden gewerkt aan product- en procesinnovatie.

Het trainingsapect speelt in deze tijd van ‘life long learning’ een voorname rol, ook gezien het chronische gebrek aan vaklieden. In dat opzicht wordt dit initiatief dan ook van harte ondersteund vanuit de Vlaamse overheid.

Minister Philippe Muyters, Vlaams minister: "Zoals ik het zie, stopt onze leerplicht niet op 18 jaar, maar loopt ze tot het einde van onze loopbaan, op 67 jaar. Dit bedrijf beseft dit ten volle en neemt zelf verantwoordelijkheid om werknemers en klanten op te leiden in dit innovatieve expertisecentrum."

Marina Fernhout, directeur van 3M Benelux: “Wij ondersteunen al jaren het STEM-onderwijs in de regio. Via het nieuwe CTC kunnen we ook praktisch laten zien wat wij als innovatief bedrijf te bieden hebben om onze klanten succesvoller te maken”.

Het centrum wordt ook gebruikt voor training van het eigen personeel uit de naastgelegen fabrieken en zijn er een tiental personen tewerkgesteld.