Flanders Make investeert 15 miljoen euro in West-Vlaanderen

Flanders Make, het onderzoekscentrum voor de maakindustrie, investeert 15 miljoen euro voor bouw en ontwikkeling van activiteiten in Kortrijk. Het wil van hieruit maakbedrijven ondersteunen.

Trefwoorden: #Flanders Make, #investeren, #Kortrijk, #maakbedrijven, #mechatronica, #Urbain Vandeurzen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Make )

ENGINEERINGNET.BE - Flanders Make heeft beslist om de uitbouw van zijn activiteiten in West-Vlaanderen te realiseren op de site Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk, via een erfpacht op de gronden van UGent en Howest.

Flanders Make heeft nu al vestigingen in Lommel, met focus op automobiel onderzoek en in Leuven, waar machinebouw centraal staat. Vanuit Kortrijk zal het de maakbedrijven vooral ondersteunen bij hun productie-onderzoek en -innovatie.

Urbain Vandeurzen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Flanders Make: “West-Vlaanderen is het hart van de Vlaamse productiesector. Voor Flanders Make is deze nieuwe vestiging in Kortrijk, vlakbij andere kennisinstellingen en productiebedrijven, enorm belangrijk. We creëren hier een sterk ecosysteem van kennisactoren en bedrijven die onze maakindustrie samen zullen versterken.”

Productie-ontwikkeling is, naast productontwikkeling, van fundamenteel belang voor bedrijven die competitief willen blijven. Produceren in kleine series, aan de kost van massaproductie is een van de grootste uitdagingen voor bedrijven in Vlaanderen vandaag. En dit is dan ook een belangrijk element in de strategie van Flanders Make.


ACHTERGROND
Flanders Make legt zich toe op industrie-gedreven technologisch onderzoek en innovatie samen met en voor grote bedrijven en KMO’s in de Vlaamse maakindustrie.

De focus ligt op open innovatie via excellent onderzoek rond mechatronica, methodes om producten te ontwikkelen en technologie om ze te produceren.

Er wordt ook sterk ingezet op internationale innovatiesamenwerking en op participatie in Europese onderzoeksprojecten.

Flanders Make heeft op dit moment al vestigingen in Lommel en Leuven en bij de 5 Vlaamse universiteiten: KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt en Vrije Universiteit Brussel.