Smet Group en RoboJob winnen Voka Prijs Ondernemen 2018

Voka Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen heeft voor de eerste keer de onderscheiding Prijs Ondernemen toegekend aan twee bedrijven. Familiebedrijven Smet Group en RoboJob hebben deze eer.

Trefwoorden: #Kamer van Koophandel, #Prijs Ondernemen, #Robojob, #Smet Group, #VOKA

Lees verder

Nieuws

( Foto: Robojob )

ENGINEERINGNET.BE - Niet één maar twee bedrijven hebben op 15 juni de Prijs Ondernemen 2018 gewonnen. RoboJob en Smet Group zijn bedrijven die wekenlang in de weegschaal zijn gelegd door een jury van experts.

De jury heeft in de beoordeling ook rekening gehouden met tal van aspecten. Zo moet het bedrijf financieel gezond zijn, duurzaam ondernemen en een ambassadeur zijn voor de regio en ver daarbuiten.

RoboJob is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van compacte robotisering, op maat van de maakindustrie. Ze kunnen bepaalde productieprocessen automatiseren, en zo de loonkosten voor bedrijven naar beneden halen. Hun eigen omzet is vorig jaar gestegen naar 10 miljoen euro. Er werken veertig mensen.

Smet Group uit Dessel bestaat uit zes bedrijven die vooral ondergrondse boringen en funderingsoplossingen uitvoeren. Het bedrijf krijgt aanvragen voor opdrachten tot in het Midden-Oosten en Antarctica. Hier werken zo’n 500 mensen.


Er werden nog een aantal andere prijzen uitgereikt:

  • Eiverwerker Lodewijckx Groep won de Innovatieprijs 2018.
  • De Publieksprijs ging naar Vanhout.pro (1.791 stemmen op 5.000).
  • 13 bedrijven uit de provincie Antwerpen werden beloond met een Voka Charter Duurzaam Ondernemen.