Unifly gaat nu ook in Amerika veilig droneverkeer ondersteunen

De Northeast UAS Airspace Integration Research Alliance (NUAIR Alliance) en Griffiss International Airport, beiden uit Amerika, hebben een partnerschap aangekondigd met Unifly.

Trefwoorden: #drone, #droneverkeer, #NUAIR, #software, #Unifly, #Verenigde Staten

Lees verder

Techniek

( Foto: Unifly )

ENGINEERINGNET.BE - Het partnerschap biedt verbeterde mogelijkheden voor het beheer van dronebeheer in de NY UAS testsite (New York), een UTM Corridor van 80 kilometer die er momenteel wordt aangelegd.

Unifly zal zijn softwareplatform inzetten en de tests voor droneverkeer te ondersteunen. Hierdoor wordt het mogelijk om te testen buiten het zichtveld van de dronepiloot (BVLOS) met als einddoel drones op een veilige manier te integreren in het luchtruim van de Verenigde Staten.

De softwaretoepassingen van dit bedrijf faciliteren droneverkeer in de lagere delen van het luchtruim. De software informeert dronegebruikers waar ze veilig en legaal kunnen vliegen en stellen autoriteiten en andere belanghebbenden in de luchtvaart in staat het verkeer te volgen en het luchtruim te beheren.

Het kan gebruikers op een gebruiksvriendelijke manier informeren over de vaak complexe regels en situaties. Het biedt ook validatie voor een bepaalde vlucht en locatie. Het systeem verwerkt de onderliggende regels en real-time informatie om de dronegebruiker een duidelijk antwoord te geven, en het kan officiële entiteiten informeren over vluchten en hen toestaan om actie te ondernemen indien nodig.

Marc Kegelaers, CEO van Unifly: "Deze samenwerking biedt een unieke kans om onze bewezen UTM-technologie en ervaring internationaal te delen. NUAIR is één van de meest ambitieuze Drone Corridors ter wereld: een groot stuk luchtruim waar alle types drones kunnen getest en gecertificeerd worden."


Op de foto:
Generaal-majoor Marke F. Gibson (ret), chief executive officer van de NUAIR Alliance (links) en Marc Kegelaers, CEO van Unifly (rechts).