• 12/07/2018

PROFIsafe-module levert verhoogde veiligheid

Functionele veiligheid van installaties en machines is van vitaal belang in de productie. De SK TU4-PNS PROFIsafe-interfacemodule van Nord Drivesystems biedt nog meer veiligheid.

Trefwoorden: #aandrijftechniek, #aandrijving, #Nord, #Nord Drivesystems, #PROFIsafe

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De optioneel verkrijgbare module voldoet aan de strengste veiligheidseisen, maakt flexibele integratie van verschillende veiligheidscomponenten mogelijk en zorgt voor veilige communicatie in Profinet-omgevingen.

PROFIsafe is wereldwijd een toonaangevende en frequent ingezette technologie voor veiligheidstoepassingen in de productie- en procesautomatisering. Met SIL3 en PLe (Performance Level e) Categorie 4, voldoet het fail-safe communicatieprotocol aan de strengste veiligheidseisen. In combinatie met een safety PLC communiceert de aandrijfelektronica via PROFIsafe in Profinet op een betrouwbare manier.

Veilige in- en uitgangen, bijvoorbeeld voor noodstopschakelaars en lichtschermen, kunnen op de module aangesloten worden via connectoren. Om de aandrijvingen te bewaken kan roterende encoder kan aangesloten worden De module is uitgerust met twee redundant werkende microprocessors en is zelfbewakend.

Verschillende veiligheidsprotocollen kunnen eenvoudig geïntegreerd worden en vormen een aanvulling op de veiligheidsfuncties van de aandrijvingen: SLS (Safety Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) en SSM (Safe Speed Monitor). Met deze uitgebreide veiligheidsmogelijkheden garandeert de PROFIsafe-module een betrouwbare werking van machines en installaties.

De module is zowel geschikt voor installatie in de besturingskast als voor een decentrale installatie en is beschikbaar voor de omvormers uit de NORDAC LINK, NORDAC FLEX en NORDAC PRO reeksen.


Bedrijfsachtergrond
Met meer dan 3.600 werknemers, ontwikkelt, produceert en verkoopt NORD aandrijftechnologie en is daarbij binnen de industrie één van de leidende internationale leveranciers van all-in oplossingen. Als aanvulling op de standaard aandrijvingen, levert NORD ook applicatiespecifieke concepten en oplossingen, die aan speciale eisen voldoen, zoals bv. energiebesparende aandrijvingen en explosiebestendige systemen. Opgericht in 1965, realiseerde het bedrijf een omzet van omstreeks 630 miljoen euro in 2017.

Momenteel heeft het bedrijf wereldwijd 36 dochterbedrijven. Een dicht verkoop- en servicenetwerk garandeert optimale bereikbaarheid voor korte levertijden en een pakket services dichtbij de klant. NORD produceert een zeer uiteenlopende range tandwielkasten met koppels van 10 Nm tot 200.000 Nm, elektromotoren met vermogens van 0.12 kW tot 1,000 kW, en bijbehorende vermogenselektronica in de vorm van frequentieomvormers en servobesturingen.

De range frequentieomvormers van het bedrijf omvat units voor conventionele installatie in elektrische installatiekasten alsmede gedecentraliseerde en volledig geïntegreerde aandrijfunits.


Voor meer informatie:
www.nord.com

NORD Drivesystems
Boutersemdreef 24 - B-2240 Zandhoven
Tom Van der Poel - Tom.VanderPoel@nord.com

Getriebebau NORD GmbH & Co. KG
Getriebebau-Nord-Straße 1 – D-22941 Bargteheide/Hamburg
Jörg Niermann - Joerg.Niermann@nord.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.