Siemens neemt Mendix over

600 miljoen euro heeft Siemens over om Mendix binnen te rijven, een zogenaamde low code applicatieontwikkelaar.

Trefwoorden: #IIoT, #Mendix, #MindSphere, #Siemens

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - Naarmate steeds meer bedrijven in digitalisering investeren, groeit de vraag naar bedrijfsapplicaties sneller dan IT-bedrijven ze kunnen leveren.

Low-code platformen bieden mogelijkheden om sneller te ontwikkelen en te implementeren via de cloud. Zijn koop van het jaar moet SIemens’ MindSphere-ecosysteem sterken met een tien keer snellere ontwikkeling van apps.

Mendix is in 2005 in Nederland opgericht en heeft nu zijn hoofdkwartier in de VS (Boston). Het bedrijf, dat meer dan 400 medewerkers telt, is een voortrekker in cloud-gebaseerde low-code programmeerplatformen.

Het is ​​voor het tweede jaar op rij erkend als een leider in het Gartner "2018 Magic Quadrant voor Enterprise High Productivity Application Platform as a Service”. Zijn software-as-a-service business model zorgt voor meer dan 90 procent aan recurrente inkomsten.

Mendix behoudt zijn naam/merk en blijft ook zijn klanten bedienen met zijn platform en ecosysteem. Het zal deel uitmaken van de softwaredienst van de divisie Digital Factory (DF) van Siemens, dat zal investeren in zijn productroadmap en zijn technologie ook in verschillende andere divisies zal gebruiken.

"Mendix is ​​een leider in een snel groeiend segment en zal onze klanten helpen om nog sneller voor MindSphere te kiezen en de ontwikkeling van cloud-gebaseerde toepassingen voor het industriële internet van dingen te vergemakkelijken", zei Klaus Helmrich, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG.

Derek Roos, oprichter en CEO van Mendix, blijft CEO van het bedrijf en wordt lid van het managementteam van Siemens PLM (Product Lifecycle Management). Het afsluiten van de transactie wordt verwacht in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2019.


(screenshot: Siemens)