• 27/08/2018

Omron biedt nu totaaloplossingen voor onder meer inspectie aan

Met de overname van Microscan Systems voegt Omron ervaring op het gebied van barcode-uitlezingen, machine vision en verificatie toe aan haar industriële automatiserings-oplossingen.

Trefwoorden: #barcode, #machine vision, #Microscan Systems, #Omron, #overname, #verificatie

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE – Op die manier kan Omron kwaliteit, productiviteit en veiligheid van de consument garanderen.

Omron Industrial Automation Europe kondigt aan dat sinds de overname op 2 oktober 2017 alle automatische identificatie-, machine vision- en verificatieoplossingen van Microscan Systems zijn geïntegreerd in haar allesomvattende kwaliteitscontrole- en inspectielijnen.

Hoogwaardige productie en volledige traceerbaarheid van producten zijn belangrijk om de productkwaliteit, veiligheid van de consument en naleving van voorschriften te waarborgen en tegelijkertijd de productiviteit te maximaliseren.

Met allesomvattende traceerbaarheids- en inspectieoplossingen kunnen fabrikanten producten gedurende het gehele productieproces volgen en elke fase in het productieproces vastleggen om de kwaliteit te optimaliseren en eventuele problemen vroegtijdig te detecteren.

Bovendien kunnen afzonderlijke producten en componenten door de hele toeleveringsketen worden gevolgd: van de fabriek naar de eindgebruiker.

Dankzij de overname van Microscan Systems kan Omron een sterke oplossing voor barcode-uitlezing bieden voor haar belangrijkste productiemarkten. Door daarnaast vrijwel alle systemen in de fabriek met elkaar te verbinden met behulp van IoT, zorgt Omron ervoor dat productieapparatuur en productielijnen nog beter kunnen worden beheerst. Fabrikanten profiteren van flexibele automatisering en kunnen zo eenvoudig tegemoet komen aan de veranderende eisen van de consument.

"Het is geweldig om de meer dan 35 jaar ervaring van Microscan met barcodelezers, slimme camera's en verificatiesystemen te kunnen combineren met onze expertise in industriële automatisering", aldus Nico Hooiveld, Market Manager bij Omron Europe.

"We kunnen nu een totaaloplossing bieden aan bedrijven die traceerbaarheids- en inspectiesystemen in hun productielijn willen integreren. Onze oplossingen omvatten de beste controllers met geïntegreerde SQL, om directe communicatie met de barcodelezers en een centrale database mogelijk te maken."

"Op lokaal niveau hebben de huidige klanten en partners van Microscan nog steeds toegang tot de kwaliteitsoplossingen die zij gewend zijn, maar ze profiteren daarnaast van het uitgebreide verkoop- en ondersteuningsnetwerk en de klantgerichte medewerkers van Omron.

Bovendien kunnen ze vertrouwen op één leverancier met een allesomvattend aanbod, variërend van sensoren en componenten tot controllers, industriële robots en veiligheidsvoorzieningen," aldus Jan Nieswandt, EMEA Product Marketing Manager voor Vision.

Met de oplossingen van Microscan kan Omron het creëren van intelligente productielocaties versnellen. En dat is een van de belangrijkste doelstelling van haar concept "innovative-Automation!". Op deze manier stimuleert Omron de verspreiding en het gebruik van het "Internet of Things" binnen de samenleving, zodat mensen over de hele wereld kunnen profiteren van de verbeterde veiligheid van producten.

"De hardware- en sofwareoplossingen van Microscan bieden zelfs in de meest uitdagende omgevingen betrouwbare uitlezingen en inspecties. Door deze oplossingen met de bewezen automatiseringsoplossingen van Omron te combineren, kunnen we nieuwe totaaloplossingen ontwikkelen", vult Jan Nieswandt aan.

"We zijn trots dat we nu de eerste vruchten van deze overname kunnen plukken in de vorm van de V430-F: een compacte barcodelezer met autofocus. Deze lezer met robuuste aluminium behuizing (IP67) biedt hoogwaardige decoderingsmogelijkheden voor 1D/2D- of DPM-codes voor fabrikanten van automotive-elektronica, levensmiddelen en grondstoffen en geneesmiddelen."


Voor meer informatie:
Omron Electronics nv
Bayauxlaan 12 - 8300 Knokke-Heist
Tel. +32 (0)2 466 24 80
info.be@eu.omron.com - www.industrial.omron.be

Lees méér over: OmronBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.