• 06/09/2018

Uitbreiding partnerschap tussen Boeing Portland and Haimer

De samenwerking tussen The Boeing Company en Haimer Group zal strategisch worden uitgebreid tot een gezamenlijk lidmaatschap van de OMIC R&D-instelling.

Trefwoorden: #Boeing Portland, #Haimer, #OMIC R&D, #partner, #samenwerking

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het Oregon Manufacturing Innovation Center Research and Development (OMIC R&D) blijft groeien met de toevoeging van Haimer, een Duits gereedschapsfabrikant en wereldmarktleider op het gebied van gereedschapshouders, krimp-, balanceer- en voorinsteltechnologie.

Met een totaal van zeventien partners uit de verwerkende industrie en drie openbare universiteiten in Oregon, blijft de op Scappoose (Oregon -VS) gebaseerde R&D-faciliteit voortbouwen om geavanceerde metaalproductietechnologieën te ontwikkelen via haar gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten.

Door deze samenwerking verstevigt Boeing (met zijn expertisecentrum en belangrijkste productiefabriek voor machinale bewerking van zware metalen in Portland, Oregon) zijn strategische partnerschap met Haimer door een gezamenlijk lidmaatschap bij OMIC R&D te sponsoren.

De samenwerking tussen Boeing en Haimer startte meer dan 10 jaar geleden toen de Haimer's Safe-Lock een echte game-changer werd bij Boeing.

Met een van de grootste titanium bewerkingscentra ter wereld, heeft Boeing Portland de standaard gezet voor snijgereedschappen en gereedschapshoudertoepassingen voor moeilijk te bewerken materialen. Het partnerschap zal strategisch worden versterkt door de investering en ondersteuning van Haimer als nieuw lid van O&O van OMIC.

Vanwege zijn technologische voordelen is het Haimer Safe-Lock-systeem de Boeing Portland-standaard geworden voor voorbewerkingen bij hun freesbewerkingen. Haimer implementeerde een open licentiebeleid waarbij Amerikaanse en andere snijgereedschapmakers deze technologie aanbieden als een standaardoplossing die op grote schaal wordt gebruikt in de bewerkingen van Boeing.

In feite heeft Boeing ook een IP-, patent- en handelsmerklicentie van Haimer ontvangen om snel te kunnen reageren op hun verspaningsbehoeften voor deze innovatieve technologie.

Voorafgaand aan de implementatie van Safe-Lock in hun productie, stond Boeing voortdurend voor de uitdaging om te voorkomen dat het snijgereedschap uit de houders zou kunnen schuiven. Sinds de implementatie van Safe-Lock, werd geen enkel incident voor hun hoogwaardige componenten genoteerd en werden dus dure schroot- en bewerkingsfouten voorkomen.

William Gerry, programmamanager Global Technology bij Boeing Research and Technology: "Boeing nodigt leden uit om samen te werken en bij te dragen aan OMIC R&D. We zijn heel blij met het nieuwe lidmaatschap van Haimer. Dit bedrijf kan OMIC R&D en zijn leden ondersteunen met state-of-the-art technologie en industrie 4.0-verbindingssoplossingen. "

OMIC R&D is het vijftiende onderzoekscentrum dat wereldwijd werd opgericht onder leiding van Boeing. Dit is het eerste dat het in de Verenigde Staten sponsorde, met als missie om productiebedrijven en hoger onderwijs samen te brengen in een innovatieve omgeving waar 'outside-in' toegepast onderzoek met docenten en universiteitsstudenten echte problemen oplost voor geavanceerde fabrikanten terwijl ze de volgende generatie ingenieurs en technologen trainen. Lidbedrijven delen machines en apparatuur om een zeer dynamische en innovatieve R&D-functie voor leden te creëren.

Andreas Haimer, president van de Haimer Group: "We zijn trots en blij om nauw samen te werken met Boeing als een toonaangevende vliegtuigfabrikant en een van onze grootste wereldwijde klanten. OMIC R&D is een ideaal platform om best practices te delen, waardoor Amerikaanse en Oregon-fabrikanten concurrentiëler te maken. We ondersteunen ook de Amerikaanse Boeing-faciliteiten met onze systeemtechnologieën in Auburn, Seattle, Everett, Helena, St. Louis en Fredrickson. "

Haimer sluit zich aan bij negentien andere OMIC R&D-industrie en universiteitsleden in de Scappoose-faciliteit. Craig Campbell, uitvoerend directeur van OMIC R&D: "Outside-in-advance productie onderzoeksactiviteiten van het Oregon Institute of Technology, de Portland State University en de Oregon State University bieden oplossingen voor productieproblemen aan ter ondersteuning van hun leden. Vanwege de sterke investeringen van de staat naar de lokale overheid, is OMIC R&D een voortrekker geworden voor productiebedrijven wereldwijd. "

Het O & O-model van OMIC richt zich op onderzoek om de inheemse industrieën helpen hun concurrentievermogen te vergroten en tegelijkertijd een partnerschap en integratie met de lokale economie tot stand te brengen. Het OMIC R&D zal hierdoor ook de economische groei en ontwikkeling stimuleren

In smaenwerking met de toegepaste onderzoeksprojecten van OMIC R&D zullen hands-on "verdien en leer" stageprogramma’s gegeven worden in het PCC OMIC Training Center, geleid door Portland Community College. Deze zal gevestigd worden in een nabijgelegen faciliteit, die PCC aan het bouwen is. Voorlopig vindt PCC tijdelijke onder dak op Scappoose High School.

Brendt Holden, President van Haimer USA en Noord-Amerika, gevestigd in Chicago: " Met voorinstellingen, gereedschapshouders en freesgereedschap zijn we een systeempartner geworden rond de gereedschapsmachines. De laatste tijd zijn we betrokken geweest bij verschillende projecten, die de opstarttijd kunnen verkorten en de efficiëntie van de operatie aanzienlijk kunnen verhogen terwijl de industrie 4.0-technologie wordt geïmplementeerd met behulp van hulpprogramma's voor gereedschappenbeheer. We delen onze apparatuur en kennis graag in de OMIC in een poging om de opstellingen van de R & D-projecten zo efficiënt mogelijk te maken. "


Voor meer informatie:
Haimer GmbH
Tobias Völker
Weiherstr. 21 – D-86568 Igenhausen
T. +49 (0) 82 57 / 99 88-0
tobias.voelker@haimer.de - www.haimer.deBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.