BOPLAN en Biobest Group winnen Leeuw van de Export 2018

Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft op de zeventiende editie van de Leeuw van de Export de awards uitgereikt aan winnaars BOPLAN uit Moorsele en Biobest Group uit Westerlo.

Trefwoorden: #Biobest Group, #BOPLAN, #export, #FIT, #Leeuw van de Export, #logistiek

Lees verder

Nieuws

( Foto: FIT )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze award wil Flanders Investment & Trade (FIT) jaarlijks Vlaamse bedrijven met uitzonderlijke exportresultaten voor het voetlicht plaatsen.

In de categorie ‘Bedrijven met maximaal 49 medewerkers’ haalde fabrikant van industriële beveiligingssystemen BOPLAN het van silobouwer SCE en producent van exclusieve terras- en tuinmeubelen Tribù.

Het bedrijf wist de jury te overtuigen met gepassioneerd ondernemerschap en doorgedreven focus op innovatie. Zo brengt het bedrijf met zijn intelligente aanrijdingspaal het Internet of Things binnen in de wereld van de industriële beveiliging.

Biotechnologiebedrijf Biobest Group liet producent van modulaire standenbouwsystemen beMatrix en sauzenfabrikant Manna Foods achter zich in de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’.

Het biotechbedrijf overtuigde de jury met zijn op en top duurzame productengamma dat wereldwijd voor een transformatie van de tuinbouwsector heeft gezorgd. Verder sprongen uiteraard de indrukwekkende groeicijfers in het oog. Naast enkele acquisities in nieuwe markten plukte het bedrijf volop de vruchten van zijn eigen distributiesysteem en klokte af op een groei van 30%.


Op de foto (vlnr.)
Marc Mertens, Sales & Marketing en Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest Group, Bruno Segers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Flanders Investment & Trade, Vlaams minister-president Geert Bourgeois, Xavier Ramon, CEO en Fifi Ameloot, HRM BOPLAN.

Dit waren de juryleden:
Voorzitters Claire Tillekaerts (gedelegeerd bestuurder FIT) en Bruno Segers (voorzitter raad van bestuur FIT), Dirk Van Steerteghem (afdelingshoofd internationale handel FIT), Marion Debruyne (decaan Vlerick Business School), Peter Lauwers (managing partner KPMG Advisory), Annemie Nolf (customer journey expert ING Belgium), Luc Huysmans (senior writer Trends) en de laureaten van 2017: Koen Klingele (bedrijfsleider Klingele Chocolade) en Frederik Vandenberghe (CFO Skyline Communications).