Bouw Chinese elektrische auto op Caterpillar-site

De Chinese autobouwer Thunder Power heeft een akkoord gesloten met de Waalse investerings­maatschappij Sogepa om een elektrische stadsauto te bouwen op de Caterpillar-site in Gosselies.

Trefwoorden: #Caterpillar, #Chinese autobouwer, #elektrische auto, #Gosselies, #investering, #productiesite, #Sogepa, #Thunder Power

Lees verder

Techniek

( Foto: Thunder Power )

ENGINEERINGNET.BE - Beide partners gaan ??175 miljoen euro aanwenden voor de financiering van de bouw van een Europese productiefaciliteit van Thunder Power en een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum.

De site, gevestigd in het Europese industriepark Brussel Zuid Charleroi in Gosselies, heeft een totale oppervlakte van 93 hectare, waarvan 50 hectare aan Thunder Power toegewezen werd.

In die nieuwe productiefaciliteit wil de Chinese autobouwer een kleine stadsauto (Chloé) bouwen, die verschillende technologische sterke punten en belangrijke kenmerken combineert. Naar verwachting zal de productie in 2020 starten met een productiecapaciteit van 10.000 eenheden, die tegen het einde van 2021 opgevoerd zal worden tot 30.000 eenheden.

Als alles vlot verloopt, zal dit project in 2020 350 arbeidsplaatsen scheppen, tegen 2023 zou dit al oplopen tot 600 en uiteindelijk rekent men op een groei van 4.000 banen in de regio.