Kontron introduceert Single Board Computer VX3106

Kontron, leverancier van IoT / Embedded Computing Technology (ECT), heeft de VX3106 aangekondigd. Deze kan toegepast worden in de transport-, luchtvaart- en defensie-industrie.

Trefwoorden: #Embedded Computing Technology, #IoT, #Kontron, #Single Board Computer, #VX3106

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Kontron )

ENGINEERINGNET.BE - De 3U VPX SBC beschikt over een 64-bits ARM Cortex-v8 A72-processor met snelheden tot 1,8 GHz, hoofdgeheugen tot 16 GB DDR4 en tot 64 GB eMMC.

De 1 Gb FRAM-technologie zorgt voor geheugenbehoud bij stroomverlies, laag energieverbruik en temperatuurtolerantie van -20 ° C tot +65 ° C, maakt dit geschikt voor toepassingen in de transport-, luchtvaart- en defensie-industrie.

Robert Negre, VP Business Development bij Kontron: "De nieuwe VX3106 is compatibel met het bestaande Kontron 3U VPX-blade-ecosysteem. De nieuwe SBC kan worden gebruikt als een toevoeging, upgrade of vervanging voor onze VX3240-, VX3030- en VX3035-producten in spoorweginfrastructuren, luchtvaartelektronica of defensietoepassingen waar veiligheid superbelangrijk is."

Het VX3106-ontwerp biedt de mogelijkheid om verschillende toepassingsprofielen uit te breiden naar hoogwaardige netwerken, besturing en signaalverwerking. De CPU Neon SIMD-vectoreenheid kan signaalverwerkingsalgoritmen en -functies versnellen, waardoor toepassingen zoals audio- en videoverwerking, stem- en gezichtsherkenning, AR / VR en 'deep learning' versneld worden.

Het geheugen werd gesoldeerd om de schok- en trillingsbestendigheid te maximaliseren. Daarnaast zijn er twee sockets (één mPCIe USB / PCIe-ondersteuning en één M.2 SATA / PCIe-ondersteuning) aan de bovenzijde.

De VX3106 werkt op een enkele + 12V voedingsrail, beschikt over een 10 Gb Ethernet en is voorzien van meerdere SATA-, USB-, GETH-koppelingen. Een SFP-kaarthouder op het voorpaneel maakt koperen 10GETH-base T en glasvezelkabels mogelijk.

Dit apparaat ondersteunt TPM V2.0-codering voor een veilige cloudverbinding. Optioneel kan de Kontron APPROTECT Security-oplossing worden geïntegreerd.


Klik hier voor meer informatie



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.