KNX Innovation Award 2018 voor Casa Domotic

Systeem integrator Casa Domotic heeft de KNX Innovation Award 2018 gewonnen. Het bedrijf maakte een privé-villa intelligent via volledige KNX-integratie met tal van functionaliteiten.

Trefwoorden: #Casa Domotic, #db-Electrics, #Domotechnology, #integratie, #KNX, #KNX award

Lees verder

nieuws

( Foto: KNX )

ENGINEERINGNET.BE - De uitreiking van de KNX Innovation Award 2018 vond plaats tijdens het KNX Netwerkevent dat op 25 oktober plaatsvond bij Hogeschool Thomas More in Sint-Katelijne Waver.

Voor deze editie van de award waren zes projecten van vijf verschillende KNX Professionals genomineerd. Het ging om uiteenlopende projecten: de renovatie van een oude EIB/KNX-installatie uit 2000, de automatisering van een hospitaal voor paarden, de uitgebreide energieregeling van zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen, een landhuis omgebouwd tot advocatenkantoor en twee particuliere villa’s.

De jury had de moeilijke taak om uit deze zeer uiteenlopende projecten één winnaar te kiezen. Juryvoorzitter Jan Derua: “In het project van Casa Domotic levert KNX het bewijs dat de standaard uitermate geschikt is als technologie voor de meest vergaande integraties. Daarnaast is het uitgevoerde werk in deze villa, met zijn enorme aantal systemen en functionaliteiten, zeer bijzonder qua omvang en specialisme.”

Op de tweede plaats eindigde Domotechnology, met de integratie van een oude EIB/KNX-installatie uit 2000 waarbij zij 70% van de oude componenten kon hergebruiken.

En op de derde plaats eindigde db-Electrics met de automatisering van DAP Equinox, het ziekenhuis voor paarden. Hierbij automatiseerde db-Electrics onder meer een geavanceerde operatiekamer.


De jury bestond uit Joost Demarest, CTO/CFO van de KNX Association, Steven De Bruyne, system architect bij de KNX Association, Ufuk Unal, certification manager bij de KNX Association en juryvoorzitter was Jan Derua, KNX-tutor bij Hogeschool Thomas More.