• 12/11/2018

Hello motion: veilig beweging bewaken in machines

De nieuwe veiligheidscontrollers van Wieland Electric bieden maximale prestaties met de kleinste afmetingen en zijn eenvoudig te configureren in plaats van te programmeren.

Trefwoorden: #Atem, #samos Pro Compact Plus, #veiligheidscontrollers, #Wieland Electric

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Wieland Electric heeft zijn samos Pro Compact-familie aangevuld met de belangrijkste functies voor snelheids-, richting- en positiebewaking. De nieuwe telg werd als "samos Pro Compact Plus" gedoopt.

De performante basismodule heeft nu extra beveiligingsfuncties zoals:

  • SOS Stilstandbewaking
  • SLS Veilige beperkte snelheid
  • SDI Veilige bewegingsrichting
  • SSR Veilige snelheidsbereik
  • SSM Veilige snelheidscontrole
  • SLP Veilig beperkte positie

Compacte krachtpatser met veel voordelen
De nieuwe controllers bieden standaard maximum 20 veilige in- en acht veilige uitgangen op een breedte van slechts 45 mm. Initiators en HTL incrementele encoders kunnen direct worden aangesloten.

Dit bespaart ruimte in de schakelkast en leidt tegelijkertijd tot een hoge schaalbaarheid: indien nodig kan de compacte krachtpatser snel worden uitgebreid tot 168 veilige ingangen en uitgangen - waardoor deze ideaal is voor machines en systemen van alle groottes.

Voor industriele communicatie zijn de vaak voorkomende Industrial Ethernet-protocollen PROFINET, EtherNet/IP en Modbus-TCP standaard geintegreerd. De modules kunnen eenvoudig en snel worden aangesloten op Ethernet netwerken waardoor ook oplossingen voor extern onderhoud kunnen worden geimplementeerd.

Via gestandaardiseerde Mini-USB en/of RJ45 aansluiting vereenvoudigen bewerkingen zoals programmeren of de inbedrijfstelling enorm. Het programma zelf wordt op een SD-kaart opgeslagen en kan zo ook worden uitgewisseld.

Gratis software
De fabrikant biedt aan de PLC programmeurs, elektrotechnische ontwerpers en ontwikkelaars gratis de nieuwe krachtige programmeersoftware samos PLAN 6. De tool heeft een intuitieve bediening dankzij de automatische hardware configuratie en functiebouwstenen. De uitgebreide bibliotheek met TÜV-gecertificeerde functieblokken staat ook gratis ter beschikking.

In de offline simulatie mode maak je via bv. forcing een snellere ingebruikname van de machine mogelijk. In de online connectie kan je alle parameters nakijken tijdens de werking. De softwaretool levert tevens een mooie meertalige projectdocumentatie op die je zelf kan beheren en simpel geprint kan worden in verschillende formaten.


Voor meer informatie:
ATEM nv
Bedrijvenpark de Veert 4 - 2830 Willebroek
Tel: +32 (0)3 866 18 00
www.atem.be - info@atem.beBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.