• 10/12/2018

Omron introduceert TM-serie collaboratieve robot

Omron heeft de introductie aangekondigd van de TM-serie collaboratieve robot, om een innovatieve productieomgeving te verwezenlijken waarbinnen mens en machine in harmonie samenwerken.

Trefwoorden: #cobot, #collaboratieve robot, #Omron, #TM-serie

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij de diverse vision-functionaliteiten en een eenvoudige, intuïtieve programmeeromgeving van de TM-serie collaboratieve robots zorgt Omron voor een veilige, flexibele en collaboratieve productie waar zowel mens als machine bij betrokken is.

Doordat productlevenscycli door consumententrends steeds korter worden, moeten fabrikanten beschikken over productielijnen waarbij regelmatig van product kan worden gewisseld. Daarnaast streven fabrikanten ernaar om de eenvoudigere en monotone taken te automatiseren, omdat er een tekort aan personeel is. Zo kunnen ze een werkplek creëren waar mensen hun steentje kunnen bijdragen aan creatievere taken.

De TM-serie van Omron biedt een unieke oplossing waarmee een robot eenvoudig kan worden geïnstalleerd om toepassingen te automatiseren die traditioneel door mensen werden verricht en die uitdagend kunnen zijn om te automatiseren, zoals picken, verpakken en schroeven vastdraaien.

Als onderdeel van de introductie van de TM-serie heeft Omron een 'mobiel compatibel' model uitgebracht. Dit model integreert naadloos in de toonaangevende LD-serie autonome mobiele robots, zodat gebruikers complexe taken kunnen automatiseren, zoals pick-and-place, en productieprocessen kunnen verbinden met de autonome mobiele robots voor een flexibele productie.

Omron introduceert 12 robots van de TM-serie met een combinatie van de volgende specificaties:

  • Armlengte: 900 mm, 1100 mm, 1300 mm
  • Payload: 4 kg, 6 kg, 12 kg, 14 kg
  • Voeding: AC, DC
  • Conform of niet conform SEMI S2-veiligheidsvoorschriften

Drie belangrijke kenmerken van de TM-serie collaboratieve robot

  1. Intuïtieve programmeerinterface verkort de programmeertijd
    Verkorte installatie- en insteltijd in vergelijking met traditionele industriële robots. U hoeft geen ervaring te hebben met het programmeren van robots voor de intuïtieve, op stroomschema gebaseerde programmeerinterface en eenvoudig inleren.
  2. Geïntegreerd vision-systeem in de arm verkort de insteltijd
    De TM-serie wordt geleverd met geïntegreerde vision en verlichting, zodat de gebruiker producten kan vastleggen met een brede zichthoek. Deze robot is uitgerust met beelddetectiefuncties zoals patroonvergelijking, barcode lezen en kleuridentificatie. Hierdoor kunnen inspecties, metingen en sorteertoepassingen zeer eenvoudig worden ingesteld.
  3. Voldoet aan alle veiligheidsstandaarden voor samenwerking tussen mens en machine, en verkort de installatietijd
    De TM-serie voldoet aan alle veiligheidsstandaarden die samenwerking tussen mens en machine mogelijk maken. Bovendien kunnen de robots veilig in samenwerking met mensen worden gebruikt zonder industriële veiligheidsafschermingen die traditioneel verplicht zijn bij industriële robots, waardoor de installatietijd wordt verkort. (Voldoet aan de veiligheidsvereisten voor industriële robots ISO10218-1 en de veiligheidsvereisten voor collaboratieve industriële robots ISO/TS15066)

Met de toevoeging van de TM-serie collaboratieve robot zorgt Omron voor een veilige, flexibele en collaboratieve productie tussen mens en machine. Hiermee wordt ook 'innovative-Automation' versnelt, een innovatief productieconcept waarbij mens en machine in harmonie samenwerken.


Voor meer informatie:
Omron Europe
Wegalaan 67-69 – NL-2132 JD Hoofddorp
+31 (0)23 568 13 00 - www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Lees méér over: Omron



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.