Cegeka biedt bedrijven blockchain starterskit aan

Cegeka lanceert een gratis DIY-blockchain starterskit die de technologie toegankelijker moet maken voor bedrijven. De markt heeft veel interesse, maar de inves­terings­drempel niet te hoog.

Trefwoorden: #blockchain, #Cegeka, #dienstverlening

Lees verder

Techniek

( Foto: Cegeka )

ENGINEERINGNET.BE - Cegeka, een technologische dienstverlener, gaat daarom een starterskit voor bedrijven leveren om deze koudwatervrees te overwinnen.

De starterskit bestaat uit een open source proof-of-concept framework en een concreet stappenplan waarmee bedrijven op een eenvoudige, laagdrempelige manier kunnen ontdekken of en hoe blockchain kan bijdragen aan hun organisatie.

IT-managers en softwareontwikkelaars kunnen er meteen mee aan de slag, maar ook mensen met een minimale programmeerkennis kunnen experimenteren met de meegeleverde voorbeeldcase voor de recyclingindustrie.

Als het bedrijf na die experimenteerfase overtuigd is van een proof-of-concept, kan Cegeka dat in een maand tijd uitwerken tot een pilot, en binnen het jaar tot een afgewerkt product dat ook echt business value genereert.

Met deze open source toolkit en aan de hand van een concreet stappenplan kan je zelf een blockchain applicatie creëren. De verschillende stappen bestaan uit het creëren van een blockchain netwerk, het aanpassen van de meegeleverde front-end applicatie en het demonstreren van een werkende applicatie.