FIT nomineert naar jaarlijkse gewoonte buitenlandse investeerders

Flanders Investment & Trade (FIT) richt opnieuw de schijnwerpers op buitenlandse bedrijven met opvallende inves­terings­projecten in Vlaanderen. Er zullen 3 trofeeën uitgereikt worden.

Trefwoorden: #awards, #Daikin, #export, #exportprijzen, #FIT, #Flanders Investment & Trade

Lees verder

Nieuws

( Foto: FIT - Daikin Oostende )

ENGINEERINGNET.BE - Dit jaar werden 4 buitenlandse bedrijven genomineerd voor de Foreign Investment of the Year Trophy: Borealis (Oostenrijk), CPMC (China), Mainfreight (Nieuw-Zeeland) en Nipro (Japan).

Het bedrijf met het meeste aantal stemmen na 3 stemrondes (door het grote online publiek, een professionele jury en de aanwezigen tijdens de uitreiking ) mag de prestigieuze trofee mee naar huis nemen. De winnaar zal op 18 maart tijdens het ‘Foreign Investment Trophy’-evenement verkozen worden.

In de aanloop naar die prijsuitreiking, maakt FIT voor het eerst de winnaar van de Lifetime Achievement Trophy op voorhand bekend, om zo het belang van trouwe buitenlandse investeerders in Vlaanderen nog meer te onderstrepen.

Daikin zal de trofee ontvangen uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Dat de Japanse aircospecialist de Lifetime Achievement Trophy in ontvangst mag nemen, heeft het bedrijf te danken aan zijn rijke geschiedenis in Vlaanderen.

Daikin was een van de eerste Japanse bedrijven ooit om zich op Vlaamse bodem te vestigen en vierde in 2018 zijn 45-jarige bestaan in de regio. De recente bouw van de Daikin Academy (een internationaal opleidingscentrum) speelde ook een grote rol in de beslissing.

Hun omzet in Europa steeg van 5 miljoen tot 2,8 miljard euro, waarvan 85 miljoen in Vlaanderen. Het aantal werknemers in de regio nam toe van 68 naar 2.040, waarvan zo’n 1.700 in Oostende.