50 genomineerden voor Smart Belgium Awards 2018 bekend gemaakt

Uit 150 inzendingen werden onlangs 50 projecten weerhouden. Op het Smart Belgium Event, dat op 24 april zal doorgaan, zullen de winnende projecten in elke categorie bekend gemaakt worden.

Trefwoorden: #Belfius, #duurzaamheid, #innovatie, #Smart Belgium Awards

Lees verder

Nieuws

( Foto: Belfius )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de Smart Belgium Awards wordt op zoek gegaan naar welke innovatieve en duurzame projecten een echt antwoord bieden op de uitdagingen van onze samenleving.

Kleine en grote ondernemingen, start-ups, scholen en universiteiten, ziekenhuizen en lokale besturen dienden in totaal samen meer dan 150 kandidaturen in.

Een duidelijk bewijs van de innovatiezin in alle hoeken van het land. 50 projecten hiervan werden genomineerd voor de finale en maken kans op een van de 5 Awards en de publieksprijs die op de slotceremonie zullen worden uitgereikt.

Circulaire economie, Smart City diensten, Onderwijs, Energie, Milieu, Gezondheid & Preventie, Mobiliteit, Stadsontwikkeling: dat waren de 8 domeinen waarin ondernemingen, ziekenhuizen, rusthuizen en andere zorginstellingen, scholen, universiteiten en onderzoekscentra, steden en gemeenten, intercommunales en andere lokale besturen hun beste projecten konden indienen.

Om de meer dan 150 kandidaturen te beoordelen, deed Belfius een beroep op diverse vakjury's met vertegenwoordigers uit de academische wereld, onderzoeksinstellingen, de zorg- en de technologiesector. Na de deliberatie bleven er in elke categorie nog 10 projecten over.

De Belfius Smart Belgium Awards bestrijken 3 domeinen (Smart Cities, Smart Companies, Smart Care) en zijn onderverdeeld in 5 categorieën. Daarnaast zal er ook een publieksprijs uitgereikt worden.