SABCA en DEME gaan offshore windturbines bewaken met drones

SABCA, bedrijf in de lucht- en ruimtevaartsector, en DEME Offshore sluiten een partnership voor de ontwikkeling en inzet van drones voor bewaking en inspectie in de offshore windsector.

Trefwoorden: #bewaking, #DEME, #drones, #inspectie, #offshore windpark, #SABCA

Lees verder

Techniek

( Foto: SABCA )

ENGINEERINGNET.BE - Beide bedrijven zijn ervan overtuigd dat deze innovatieve, geavanceerde technologieën een belangrijk keerpunt kunnen zijn om de gezondheid en veiligheid van hun werknemers te verbeteren.

Verder zou dit de milieu-impact in de operations & maintenance-fase van een project kunnen verlagen en zal het totale kostenplaatje van deze operaties verminderen.

De partners verwachten bovendien dat drones in de toekomst aanzienlijk zullen bijdragen aan de verdere verlaging van de genivelleerde energiekosten.

Thibauld Jongen, CEO van de Groep SABCA: "Dit partnership is een krachtige combinatie, die perfect aansluit bij onze permanente zoektocht naar sterke technologiepartners. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zal bijdragen tot de ontwikkeling van toonaangevende technologische producten en diensten voor de offshoresector."

Luc Vandenbulcke, CEO van DEME: "Dankzij het inzetten van drones kunnen we gedetailleerde en uiterst accurate inspectiegegevens leveren, de veiligheid verder verhogen en de downtime en kosten verminderen."


Lees in de volgende editie van Engineeringnet Magazine (verschijning op 18/3) een uitgebreid artikel over SABCA.