Twee nieuwe Waalse bedrijven worden Factory of the Future

Tijdens de tweede editie van het event Made Different Digital Wallonia ontvingen AW Europe en Stas een Factory of the Future-award. Samen met JTEKT en Valeo staat de Waalse teller op vier.

Trefwoorden: #Agoria, #AW Europe, #Factory of the Future, #Sirris, #Stas, #Wallonië

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Om uit te groeien tot een Fabriek van de Toekomst, moeten bedrijven zeven transformaties doorlopen volgens de methodologie die wordt gehanteerd in het kader van Made Different Digital Wallonia, een programma van Sirris en Agoria ter ondersteuning van de maakbedrijven.

Factories of the Future leveren klantspecifieke producten met een hoge toegevoegde waarde. Zij hebben de wendbaarheid om vlot in te spelen op een snel veranderende marktvraag.

Met een open geest voor nieuwe zakenmodellen zetten deze bedrijven volop in op gedigitaliseerde productieprocessen die ze maximaal benutten mét behoud van een sterke menselijke aanpak.

Daarnaast werden tijdens hetzelfde event zes bedrijven uitgeroepen tot Made Different-Ambassadeurs: Lescav, Menuiserie Riche, Schmitz Digital Printing, Belgium Coating, Dumoulin en Design Stone. Samen met Prayon, Stabilame, Mobic, Burnsen, Atelier de l’Avenir, Lasea en Emac, die vorig jaar tot ambassadeur uitgeroepen werden, brengt dit het Waalse totaal op 13.

Ambassadeurs zijn bedrijven die innovatieve en baanbrekende initiatieven opzetten rond één of meer digitale en technologische transformaties. Zij hebben het potentieel om vrij snel Factories of the Future te worden.


(bron en foto: Sirris)

Meer over de nieuwe Waalse ‘Factories of the Future’
AW Europe is actief in de automobielsector. De moedermaatschappij is een vooraanstaande speler in de markt van de automatische versnellingsbakken en de automobielconstructeurs stellen hoge verwachtingen in hun componenten. De fabriek en haar productieprocessen zijn volledig met elkaar verbonden, waardoor snel en eenvoudig op de vragen van de klanten kan worden ingespeeld.

Stas is gespecialiseerd in kipper opleggers en zelflossers. Al drie generaties lang investeert het familiebedrijf in innovatie. De nieuwe modellen zijn volledig op de behoeften van snel evoluerende sectoren afgestemd en kunnen dankzij de inhouse R&D-afdeling efficiënt en goedkoop op de markt worden gebracht.