8.600 bezoekers voor vakbeurscombinatie Empack en Automation

Empack en Automation werden door Easyfairs op 3 en 4 april samen met Logistics & Distribution georganiseerd en werd bezocht door 8.600 bezoekers, die 400 exposanten te zien kregen.

Trefwoorden: #Automation, #automatisering, #Easyfairs, #Empack, #vakbeurs, #verpakking

Lees verder

Nieuws

( Foto: Easyfairs )

ENGINEERINGNET.BE - De hoofdthema’s van Empack waren dit jaar Plastics Recycling, E-Packaging en Samenwerking in de keten. Deze onderwerpen vormden de basis van het kennisprogramma, waarbij uit de hoge opkomst duidelijk werd dat de verpakkingsindustrie zich in een erg dynamische fase bevindt.

Aan het woord kwamen sprekers van onder andere NRK, Thuiswinkel.org en MVO Nederland. De belangrijke content die zij brachten, samen met de oplossingen die exposanten bieden, maakten een bezoek aan Empack en Automation zeer effectief.

Nieuw dit jaar waren de drie netwerklounges in de nieuwe, centrale entree van de Brabanthallen. Hier draaide het om het aangaan van de dialoog over de actuele thema’s. In de lounges waren netwerkpartners NVC, KIDV, MVO Nederland en PEFC vertegenwoordigd.

De hoofdthema’s op Automation waren dan weer Big data, Mens vs. Robot, E-fulfilment en Multidisciplinair samenwerken. Onder andere aan de hand van verschillende conferenties in de Challenge Arena werden deze thema’s nader toegelicht.

Met name de sessies over Procesverbetering, Cybersecurity en Trends in automatisch verpakken konden rekenen op veel belangstelling. Verder kon men de belangrijke ontwikkelingen in robotica tevens in de praktijk ervaren.

Verschillende partijen gaven demonstraties met rijdende robotplatforms, delta robots en cobots. Bezoekers mochten letterlijk aan de knoppen zitten en konden op deze manier zelf ervaren wat een robot ‘ziet’ met sensoren en scanners.


De volgende editie van Empack is gepland op 31 maart, 1 en 2 april 2020 in Jaarbeurs Utrecht (Nederland).