• 30/04/2019

FLIR voltooit strategische investering in DroneBase

FLIR Systems en DroneBase melden dat FLIR een strategische investering heeft gedaan in DroneBase, dat toegang biedt tot een Unmanned Aerial Surveillance (UAS)-pilotennetwerk.

Trefwoorden: #Dronebase, #drones, #Flir

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij de investering wordt FLIR de exclusieve leverancier van oplossingen met warmtebeeldtechnologie en de officiële leverancier van trainingen in warmtebeeldtechnologie voor kleine UAS voor het zakelijke pilotennetwerk van DroneBase via het FLIR Infrared Training Center (ITC).

“Onze investering in DroneBase zorgt ervoor dat meer piloten die dagelijks met drones vliegen in contact komen met FLIR-warmtebeeldtechnologie”, aldus Jim Cannon, President en CEO van FLIR.

“Het zakelijke pilotennetwerk van DroneBase krijgt training van professionele thermografen. Dit biedt DroneBase de mogelijkheid om op grotere schaal gespecialiseerde warmtebeeldinspectieservices te kunnen aanbieden aan klanten en het biedt FLIR de mogelijkheid om DroneBase in de toekomst te voorzien van aanvullende services.”

DroneBase en zijn piloten hebben ruim 100.000 commerciële vluchten voltooid in meer dan 70 landen en in diverse sectoren, waaronder commercieel en residentieel vastgoed, de verzekeringsbranche, telecommunicatie, bouw en media. FLIR en DroneBase gaan samen gespecialiseerde trainingen ontwikkelen voor DroneBase-piloten via het FLIR ITC, waardoor een exclusief pilotennetwerk wordt gerealiseerd via een DroneBase-certificeringsproces.

“Dankzij FLIR’s strategische investering in DroneBase kunnen we nu maatwerk warmtebeeldoplossingen leveren aan ondernemingen van iedere omvang”, zegt Dan Burton, CEO en oprichter van DroneBase.

“Dankzij de toegang tot waardevolle gegevens kunnen belanghebbenden betere besluiten nemen over hun belangrijkste activa. Net zoals ik vertrouwden DroneBase-piloten op producten van FLIR toen ze in militaire dienst waren. Deze integratie biedt veel veteranen de kans om weer met FLIR te werken en hun training toe te passen in hun burgerleven.”


Klik hier voor meer informatie over DroneBase

Voor meer informatie
FLIR Systems Trading Belgium
Luxemburgstraat 2 - 2321 Meer
Ruud Heijsman - ruud.heijsman@flir.comBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.