Imec bluetooth sleutel voorkomt autodiefstal

Imec zal tijdens de FutureSummits 2019, op 14 en 15 mei in Antwerpen, zijn Bluetooth Low Energy (BLE) technologie voor veilige passieve, contactloze autosleutels voorstellen.

Trefwoorden: #autosleutel, #bluetooth, #diefstal, #imec, #RFID

Lees verder

research

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Deze oplossing heeft een grote nauwkeurigheid en voldoet aan de allerhoogste veiligheidseisen, die het elektronisch stelen van auto’s onmogelijk zou maken.

Door gebruik te maken van standaard chiptechnologie kan de oplossing op grote schaal uitgerold worden in bijvoorbeeld auto’s, smartphones of sensoren voor slimme gebouwen.

Kathleen Philips, IoT-directeur bij imec: “In de zoektocht naar technologieën die de communicatie tussen de contactloze autosleutel en het slot veiliger kunnen maken, bestudeert de auto-industrie verschillende oplossingen. Wat daarbij vooral van belang is, is dat die technologie een zeer laag energieverbruik heeft, goedkoop is, en uitermate beveiligd is tegen aanvallen van hackers.”

Dankzij de beveiligingsmechanismen die ontwikkeld werden in samenwerking met onderzoekers van COSIC, een imec-onderzoeksgroep aan de KU Leuven, is deze oplossing zeer veilig.

Ze voorkomt dat de gemeten afstand tussen de contactloze autosleutel en het slot gemanipuleerd kan worden, waardoor het hacken van het slot onmogelijk wordt.

In de nabije toekomst zullen ethische hackers uitgenodigd worden om de veiligheid van het systeem te testen en de robuustheid ervan te onderstrepen.