Imec’s slimme radar maakt intuïtieve mens-machine interactie mogelijk

Imec ontwikkelde een prototype van een compacte 140GHz radar die zeer fijne bewegingen kan herkennen en die kan gebruikt worden als ondersteuning van intuïtieve mens-machine interacties.

Trefwoorden: #HMI, #imec, #machine learning, #radar

Lees verder

research

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - De radar kan ook microbewegingen van de huid detecteren en zo vitale functies zoals hartslag of ademhaling monitoren, bijvoorbeeld voor het contactloos monitoren van autobestuurders of patiënten.

De evolutie in radartechnologie in combinatie met de vooruitgang in chiptechnologie heeft ervoor gezorgd dat radars steeds meer ingezet worden in slimme toepassingen. Zo is dit 140GHz radar-prototype erg geschikt voor het detecteren van kleine bewegingen (zoals handbewegingen of hartslag) met een grote nauwkeurigheid.

De radar is in staat om objecten (of bewegingen) tot op 10 meter afstand waar te nemen, en heeft een diepteresolutie van 11 mm. Die diepteresolutie is de afstand tussen twee objecten waarbij de radar de objecten nog als afzonderlijk kan waarnemen. Doordat de antennes ook op de zendontvanger zijn geïntegreerd is de oplossing bovendien erg compact.

Barend van Liempd, programmamanager bij imec: “Doordat we machine learning technieken hebben gebruikt, is onze radar in staat om bijvoorbeeld zeer kleine (hand)bewegingen te herkennen, ter ondersteuning van intuïtieve interacties tussen mens en machine. Denk bijvoorbeeld aan augmented reality en virtual reality, waar intuïtieve interactie met virtuele objecten mogelijk wordt.”

In tegenstelling tot bestaande bewegingssensoren zoals infraroodcamera’s is imecs radar niet gevoelig voor lichtomstandigheden en weet hij privacy te behouden (een radar is immers nog niet in staat om mensen te herkennen). Omdat de radar bijzonder compact is, kan hij onzichtbaar geïntegreerd worden in bijna elk apparaat.

Behalve bewegingen kan de radar ook vitale functies monitoren met een zeer hoge precisie. Dat is bijvoorbeeld interessant voor monitoringsystemen in de auto, om slaperigheid van de bestuurder te detecteren, of hoge stress, of bijvoorbeeld een epilepsieaanval of een hartinfarct.