• 17/06/2019

Rittal ondersteunde Europa-Park bij opbouw van nieuw datacenter

Rittal ondersteunde het Europa-Park,Duitsland, bij het opbouwen van een nieuw datacenter. De systemen waren tijdig klaar voor de seizoenstart en garanderen de beschikbaarheid van attracties.

Trefwoorden: #datacenter, #Europapark, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Gillen in de achtbaan of dromerig genieten van een romantische cruise op een rivier: het Europa-Park in Rust heeft voor elk wat wils.

Duitslands grootste attractiepark biedt op een oppervlakte van zo’n 950.000 m², ongeveer de grootte van 130 voetbalvelden, meer dan 100 attracties, 18 themagedeeltes en dagelijks een showprogramma van 23 uur.

Achter de schermen zorgt een betrouwbare computerruimte ervoor dat de spanning erin blijft bij de jaarlijks meer dan 5,6 miljoen bezoekers. Om de processen in het park ook in het hoogseizoen niet tot stilstand te laten komen, plande de beheerder de bouw van een nieuw datacenter. Maar voor dit project kon worden gestart, moest eerst een noodsituatie worden opgelost.

Rittal biedt eerste hulp
Door een schadegeval in 2018 moest één van de centrale datacenters worden uitgeschakeld. De Rittal professionals kregen de uitdaging snel een oplossing te vinden om de uitval van de computerruimte op te vangen. Rittal bood een antwoord door een IT-container op het terrein van het attractiepark te plaatsen.

De Rittal Data Center Container (RDCC) is een container van sterk veiligheidsstaal. Door gebruik te maken van gestandaardiseerde en voorgeconfigureerde componenten voor IT-koeling, stroom- en noodstroomvoorziening, en voor de bewaking, vermindert de implementatietijd aanzienlijk. In de praktijk wordt een IT-container geleverd op een dieplader en op het terrein geplaatst.

Daarna worden alleen nog stroom- en netwerkaansluitingen aangebracht en de benodigde servers ingebouwd. Het voordeel van het mobiele systeem is bovendien dat de container in geval van modificatiewerkzaamheden snel op het terrein zelf kan worden aangepast.

“Of het nu gaat om een noodsituatie of om een snelle opbouw of uitbreiding van servercapaciteit, met onze gestandaardiseerde, modulaire datacentertoepassingen en containers beschikken ondernemingen op enkele weken tijd over een turn-key serverruimte. Server, netwerk en opslagruimte worden meegeleverd en zijn al geconfigureerd.

Op die manier ondersteunen wij ondernemingen bij het snel opbouwen van eenvoudig schaalbare en betrouwbare IT-infrastructuren,” vertelt Martin Kipping, Vice President Global Datacenter bij Rittal.

Investeren in betrouwbare IT
Op basis van de goede samenwerking besloot Europa-Park om met Rittal een nieuw datacenter te bouwen. Hiervoor werd eerst een geprefabriceerd betonnen gebouw neergezet waarin Rittal de benodigde componenten, zoals veiligheidsruimte, IT-racks, koeltechniek, stroom en noodstroomvoorziening, inbouwde.

Dat resulteerde in een modulaire en betrouwbare computerruimte die ook toekomstige eisen en uitbreidingen van het attractiepark flexibel ondersteunt. “De snelle en ongecompliceerde samenwerking met Rittal overtuigde ons, zodat wij na de ervaring met de eerste IT-container, ook een nieuwe computerruimte met Rittal bouwden,” aldus Andreas Keffer, Directeur IT bij Europa-Park.


Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.be - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.