• 19/08/2019

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking

Het LBK-systeem van Pilz voor de beveiliging van gevarenzones is gebaseerd op radartechnologie. Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, regen, licht, vonken, ... .

Trefwoorden: #Pilz, #radarsysteem, #zonebewaking

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, vuil, regen, licht, vonken of trillingen.

Hierdoor is deze technologie op veel vlakken inzetbaar en uitermate geschikt voor gebruik in de zware industrie, de textielindustrie of in de houtverwerkende industrie.

De combinatie met de besturingstechniek van Pilz zorgt voor een veilige en robuuste oplossing voor de beveiliging van gevarenzones. Het systeem bestaat uit een besturingseenheid en maximaal 6 sensoren. Het beveiligingsveld kan voor elke sensor apart worden ingesteld.

Afhankelijk van de grootte van het te bewaken gebied is een smal of wijd beveiligingsveld configureerbaar. Het totale bewaakte oppervlak wordt bepaald door het aantal sensoren, de hoogte waarop de sensoren worden aangebracht en de helling van de sensoren. Het configureren gebeurt met de bijbehorende configurator.

Uw voordelen in één oogopslag

  • Ongevoelig voor stof, vuil, regen, licht, rondvliegende vonken en trillingen.
  • Serieschakeling van maximaal 6 sensoren, selectie gebeurt via de configurator.
  • Twee configuraties voor beschermde ruimtes afhankelijk van de grootte van het te bewaken gebied.
  • Opstelling van de beschermde ruimte via de configurator.
  • Waarschuwingsruimte voor het signaleren van naderende objecten of voor het voorbereiden van de installatie voor het uitschakelen.
  • Geïntegreerde muting voor het gehele systeem of afzonderlijke sensoren.
  • Blokkering om weer te starten om te voorkomen dat de machine opnieuw wordt opgestart wanneer mensen zich in de gevarenzone bevinden.

Oplossingen op maat
Pilz is voorloper in veiligheidsoplossingen met het LBK-radarsysteem. Alle ruimtes en omstandigheden vereisen een specifieke aanpak. De experts van Pilz staan voor u klaar om een oplossing op maat voor u te maken. Vraag nu een demonstratie of test aan via marketing@pilz.be.

Meer informatie vindt u op de Pilz website

Pilz Belgium
Poortakkerstraat 37 - B-9051 Sint-Denijs-Westerm
Tel: +32 9 321 75 70 - info@pilz.be - www.pilz.be

Lees méér over: Pilz



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.