Start-up en databotexpert Teroco helpt bij digitale transformatie

Teroco specialiseert zich in de opleiding en implementatie van databots: virtuele assistenten die repetitief werk overnemen, systemen onderling linken en data verzamelen.

Trefwoorden: #databot, #digitaal, #orderverwerking, #start-up, #Teroco, #virtuele assistent

Lees verder

Techniek

( Foto: Teroco )

ENGINEERINGNET.BE - Veel bedrijven hebben moeite met de integratie van nieuwe technologieën en verliezen kostbare tijd door de mengelmoes van systemen en banale bedrijfsprocessen. Hierdoor voeren medewerkers nog steeds repetitieve en tijdrovende taken manueel uit.

Met databots wil de Belgische start-up Teroco bedrijven helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden. Een databot is een virtuele assistent die op basis van gedefinieerde regels repetitieve taken, zoals klantenregistratie of facturatie, overneemt en een brug slaat tussen oude en nieuwe systemen.

Deze toepassing van databots is beter gekend als Robotic Process Automation, volgens Gartner het snelst groeiende bedrijfssoftwaresegment wereldwijd met een omzetgroei van 63% in 2018.

Databots werken dag en nacht. Tijdens de piekuren kunnen ze bijvoorbeeld orderverwerking ondersteunen, terwijl ze ‘s avonds de timesheets van de arbeiders verwerken en de facturatie opvolgen.

Ook zijn databots in te zetten om systemen onderling te linken en grote hoeveelheden data uit meerdere systemen te halen en te verwerken. Hiervoor is geen programmeerwerk nodig, of veranderingen aan bestaande data, processen en systemen.

Databots zijn binnen 4 tot 5 weken operationeel. Ook op maat gemaakte applicaties zijn mogelijk. Teroco staat ook in voor implementatie en onderhoud van de databots.

Pascal Kemps (foto links), mede-oprichter van Teroco: “We zien voordelen en opportuniteiten voor databots op de Vlaamse en Nederlandse markt. Op termijn willen we marktleider worden op vlak van databots in de Lage Landen.”


ACHTERGROND
Teroco richt zich op uiteenlopende sectoren zoals sales en marketing, logistiek, healthcare en verzekeringen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Herentals.

Het bedrijf heeft intussen op minder dan 2 jaar tijd al gereputeerde bedrijven zoals Toyota, de Christelijke Mutualiteit, Partena en Liantis bediend.