Gimv investeert in producent van slimme elektronica

Gimv verwerft een meerderheidsbelang in Applied Micro Electronics (AME), ontwikkelaar en producent van innovatieve en slimme elektronische modules voor internationale OEM-klanten.

Trefwoorden: #AME, #Applied Micro Electronics, #elektronica, #Gimv, #investering

Lees verder

Techniek

( Foto: AME )

ENGINEERINGNET.BE - Zowel het Smart Industries-team van Gimv als het huidige managementteam geloven sterk in het groeipotentieel van de onderneming op basis van duidelijke onderliggende markttrends, zoals de toenemende elektrificatie van de samenleving, automatisering en de hyperconnectiviteit van apparaten.

AME is goed gepositioneerd om te profiteren van de groei in deze markt, dankzij zijn verticaal geïntegreerd bedrijfsmodel, diepgaande expertise op specifieke technologiegebieden en lange staat van dienst bij het bedienen van blue chip-klanten. Gimv zal het management ondersteunen bij het realiseren van de groeiambities alsook bij de verdere professionalisering van de organisatie.

Sinds de oprichting in 1996 heeft AME (gevestigd in Eindhoven Brainport - Nederland) voortdurend geïnvesteerd in R&D, waardoor het bedrijf diepgaande kennis en expertise ontwikkeld heeft op drie technologiegebieden: power conversion, sensing & actuating en internet of things.

Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 250 medewerkers in dienst (waaronder 80 ingenieurs) en realiseert een omzet van ongeveer 40 miljoen euro.