RootLabs: community en events rond toegepast AI-onderzoek

Dataroots, expert in AI, lanceert RootLabs om het potentieel van artificiële intelligentie via onderzoek verder te ontluiken en deze kennis te delen via events en trainingsessies.

Trefwoorden: #AI, #articifiële intelligentie, #DataOps, #Dataroots, #engineers, #events, #Jonas Tundo, #KU Leuven, #masterproef, #Natural Language Processing, #RootAcademy, #RootLabs, #techbedrijf

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - RootLabs brengt academische instituties, overheidsinstellingen en privéorganisaties rond de tafel om de mogelijkheden van AI verder te verkennen.

“Artificiële intelligentie wordt in steeds meer bedrijven geïmplementeerd en tegelijkertijd staat de technologische evolutie niet stil”, aldus Jonas Tundo, CEO van Dataroots. “Kennisdeling is daarom enorm belangrijk."

"Via RootLabs willen we onze praktische expertise bundelen en delen met andere AI-specialisten uit het werkveld en de academische wereld. Zo blijven we toonaangevend in de toepassing van AI.”

Een van de stokpaardjes van RootLabs is de RootAcademy, het interne opleidingsorgaan van Dataroots dat volop in ontwikkeling is en voor nieuwe processen en technologieën steeds de beste oplossingen en werkwijzen naar voor schuift.

De trainingssessies om nieuwe technologieën te ontdekken en onder de knie te krijgen zijn er zowel voor juniorprofielen als voor de ervaren engineers en later ook voor klanten.

“Levenslang bijleren zit ingebakken in onze bedrijfscultuur”, stelt operationeel directeur Bart Moens. “Als techbedrijf is het een absolute noodzaak om steeds op de hoogte te zijn van alle nieuwe technologieën en onze werknemers de kans te geven om te blijven groeien.”

Het doel van RootLabs is ook om mensen uit de bedrijfs- en academische wereld samen te brengen tijdens RootCamp-sessies. Hier ontmoeten studenten en mensen die AI op operationeel niveau implementeren elkaar.

De eerste sessie, over Natural Language Processing, is gepland op woensdag 18 maart bij KU Leuven. Andere toekomstige topics zijn onder andere DataOps en Entrepreneurship in AI.

RootLabs ondersteunt ook studenten in hun stage bij Dataroots en in het uitwerken van een masterproef rond AI.

Verder organiseert RootLabs informele samenkomsten voor iedereen die ervaringen over AI wil delen.


(Dataroots)